Home Sport Raić-Sudar: Frigan je jedan od najvrjednijih ali traže dosta naših igrača, a...

Raić-Sudar: Frigan je jedan od najvrjednijih ali traže dosta naših igrača, a evo i zašto povratak Čolaka nije realan

152
0

O prvim dojmovima s Darkom Raić-Sudarom i aktualnostima u njegovoj novoj funkciji sportskog direktora Rijeke, Sportske novosti razgovarale su točno 30 dana nakon njegova ustoličenja.

ajkoviti drugi dio sezone pobudio je interes brojnih klubova za najvrjednije riječke eksponate koji su pod Jakirovićevom palicom pokazali da mogu i znaju igrati vrlo dobar, efikasan, pa ponekad i pragmatičan nogomet.

– Jako puno menadžera nam dolazi, najavljuju se skauti koji rade za klubove, sami menadžeri, svi gledaju naše igrače i mogu reći da Rijeka, nakon dugo vremena, ima puno što mladih što domaćih igrača koji su zanimljivi tržištu. Uvijek je u našim klubovima bio problem zašto ne igraju domaći dečki, no mi smo u Koprivnici sada imali čak pet igrača iz naše omladinske škole u prvih 11. Toga dugo nije bilo, ne samo u Rijeci, nego u bilo kojem klubu u Hrvatskoj. To je za svaku pohvalu, znači da se može, naravno da ta cijela priča ovisi i o rezultatima. Ima puno upita i interesa za naše igrače, nema dana da netko ne pita za nekog igrača i sada se to pomalo zakuhava, prvenstvo se bliži kraju i otvaraju se priče oko prijelaznih rokova i transfera. Naravno da mi kao klub gledamo svoj interes, igrači imaju svoj, ali kada imamo rezultat i dobre igre igrača onda će to sve skupa biti pozitivno za sve – objasnio je Raić-Sudar koji je svjestan aktualne situacije i činjenice da se financijski minus nastao prije svega u prvom dijelu aktualne sezone mora nekako “pokrpati”, a prodaja igrača je stavka koja ne samo Rijeci, već i svim ostalim klubovima u razvojnoj ligi kakva HNL jest, popunjava većinu budžeta.

Matija Frigan, najbolji strijelac Rijeke ove sezone, dečko s urođenim “killer” nogometnim instinktom i savršenim radnim navikama sigurno je najtraženiji pojedinac bijelih, no i brojni drugi igrači jako visoko kotiraju na europskoj mapi.

– Mi kao klub zbog cjelokupne financijske situacije koja je javnosti poznata gledamo da prodamo kojeg igrača, a i Rijeka je godinama unazad radila dosta izlaznih transfera. Nakon pandemije SARS Cov-a tržište se malo promijenilo, vjerojatno su i zadnji rezultati utjecali na neke stvari, posebice u prvom dijelu sezone. Nismo napravili transfer o kojem se možda razmišljalo, ali ljeto nam je pred vratima i sigurno da je Matija Frigan jedan od naših trenutno najvrjednijih igrača na tržištu. Hoće li ovo biti njegova posljednja sezona u Rijeci, vidjet ćemo. Ako transfer bude zadovoljio obje strane, što je lako moguće da se dogodi, onda će vjerojatno i otići, ali to nikad ne znaš. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i ne mora značiti da će se to realizirati odmah. No nije samo Frigan tražen, imamo još puno odličnih igrača. Pa evo vam vratara Labrovića, vrhunski brani i član je reprezentacije, tu je i Hodža kao mladi reprezentativac koji se isto nametnuo svojim odličnim igrama, pa i odličnog stopera Galešića. Ima jako puno interesa i za druge igrače poput Selahija, pitanja je dosta, no neki uvjeti se moraju zadovoljiti. Ako mi nekog prodajemo, moramo barem imati blizu nekog igrača kojeg želimo dovesti i koji ga mora nadomjestiti. Već sada gledamo na novu sezonu i ambicije kluba, a Rijeka uvijek ima najveće ambicije. Svakodnevno međusobno razgovaramo, s trenerom, strukom, predsjednikom Miškovićem o novim potencijalnim igračima, no činjenica je da će se svi ti igrači koji bi došli u Rijeku morati staviti u neke financijske okvire jer moramo gledati da ne stvaramo velike financijske probleme. U svakom slučaju igrača ima, moramo odabrati ono što nama treba, no sve se to rješava u dogovoru s trenerom. Nisam ja tu sam, tu su i Srećko Juričić, Antonini Čulina, predsjednik Damir Mišković i trener Sergej Jakirović. Bez zajedničkog stava nema novog igrača, to je najbitnije. Glupo je dovesti igrača koji nije u sinergiji s trenerom, ja ne vidim kako to može uspjeti. Sve to mora biti zadovoljeno, a i prije nego što sam došao su neki igrači bili na popisu želja. Vidjet ćemo što će se na kraju od svega realizirati, no o imenima zasad ne bih – dodao je Raić-Sudar koji je demantirao i neke medijske špekulacije da bi se u Rijeku mogao vratiti Antonio Mirko Čolak.

Nije da ga Rijeka ne bi htjela, ali…

– Čolak je ostavio veliki trag u Rijeci, odličan je igrač, no neki sam dan pročitao u novinama da želi ostati u Glasgowu gdje ima i važeći ugovor. Njegov dolazak nije realan sa strane financijskih uvjeta, mi takav ugovor ne možemo plaćati, a vjerojatno i on kao igrač gleda da ostane u trenutnom klubu ili će možda naći kakav klub u Europi. Ne govorim da mu Rijeka nije interesantna, no mi nismo do sada s njime stupili u kontakt, financijski uvjeti su jedna velika stvar, nisam siguran može li Rijeka uopće ući u tu priču da se igrač zadovolji s time. Bilo bi odlično kada bismo mogli dovesti igrača poput Čolaka, napraviti neki sporazum, no tu mora postojati interes i igrača, ali i oba kluba.

Previous articleReal osvojio Kup kralja!
Next article(VIDEO) U pucnjavi u Teksasu ubijeno 9 ljudi. ‘Samo je hodao i pucao po svima’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here