Home Sport Rakitić želi biti trener

Rakitić želi biti trener

294
0

Ivan Rakitić, 35-godišnji hrvatski nogometaš koji ima ugovor sa Sevillom do ljeta 2024. godine, želi nakon završetka igračke karijere biti trener pa je u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom oko polaganja tečaja za tu funkciju.

– Želja mi je imati trenersku licencu pa sam već u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom. Kada završim igračku karijeru, živjet ću u Sevilli, izjavio je Rakitić u intervjuu za španjolske novine AS. Rakitić je 2022. godine bio jedan od 33 polaznika UEFA-inog tečaja o upravljanju u nogometu te smatra da će mu i ta potvrda pomoći prilikom traženja posla.

– Ta diploma jako puno znači za život nakon igranja nogometa. To obrazovanje je bilo iznimno naporno i intenzivno. Kada si na travnjaku, ne razumiješ mnoge stvari koje se događaju oko tebe pa mi je to pomoglo, rekaoo je kapetan Seville.

Rakitić, koji je s Hrvatskom igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine, jedan je od ambasadora UEFA-ine zaklade za djecu. Hrvatski veznjak, međutim, i dalje namjerava profesionalno igrati nogomet za Sevillu, iz koje je njegova supruga Raquel, a ondje mu i djeca idu u školu.

– Fizički se osjećam jako dobro, napomenuo je veznjak s 282 nastupa i 49 golova za klub iz Andaluzije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here