Home Sport Raskol u olimpijskom timu: Tri člana nosila pink maske, jedan crnu

Raskol u olimpijskom timu: Tri člana nosila pink maske, jedan crnu

677
0

Kad su se četiri člana američkog mačevalačkog tima pojavila u Tokiju na Olimpijskim igrama, na prvi pogled moglo se zaključiti da su Jake Hoyle, Curtis McDuald, Jeiser Ramirez i Alen Hadžić ujedinjeni i spremni za meč protiv Japana (koji su kasnije izgubili). Drugi pogled na njih priča drugačiju priču.

Sve što trebate učiniti je pogledati njihovu opremu za natjecanje i obratiti pozornost na detalje.

Tri mačevaoca nosila su ružičastu masku. Jedan je nosio crnu masku. Ovo nije slučajno.

Hoyle, McDowell i Ramirez prosvjeduju protiv četvrtog člana tima, Hadžića, koji je trenutno optužen i pod istragom je zbog seksualnog napada. Tri mačevaoca nosila su ružičaste maske u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnog napada i u kritici Olimpijskih igara jer su dopustili da se netko tko je optužen za takav zločin natječe.

– Odlučili su objaviti da ne trpe što on stoji tu s njima. Žele se razlikovatiod njega i ne podržavaju seksualni napad i nasilje nad ženama – rekao je izvor za BuzzFeed News.

Hadžić je optužen za seksualno zlostavljanje tri žene u razdoblju od 2013. do 2015. Odbacio je sve navode te je na kraju uspio osigurati svoj put do Olimpijskih igara. No, odvojen je od ostalih sportaša. Boravi u hotelu izvan Olimpijskog sela, a stigao je neovisno o ostatku svog tima.

Ružičaste maske simboliziraju podršku, jer ta boja predstavlja ženstvenost, suosjećanje, ljubaznost. Hadžić je za USA Today rekao da se suprotstavlja svojim suigračima.

– Nisu me pitali kako se osjećam. Nisu tražili moju stranu priče. Nisu tražili dokaze. Rekao sam da me je sram biti dio te ekipe – rekao je optuženi sportaš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here