Home Vijesti Ratno stanje u Bruxellesu: Ne treba nam cjepivo za našu djecu!

Ratno stanje u Bruxellesu: Ne treba nam cjepivo za našu djecu!

89
0

Tisuće prosvjednika, njih 8000 po procjeni policije, izašle su danas na ulice Bruxellesa da bi izrazile nezadovoljstvo zbog načina vladina upravljanja zdravstvenom krizom u Belgiji, dva tjedna nakon sličnih prosvjeda koji su tada prerasli u nasilje.

Prosvjednici su osudili obaveze koje se stanovništvu nameću od početka pandemije covida-19 da bi se suzbilo daljnje širenje virusa. Posebno ih muči obveza posjedovanja zdravstvene propusnice koja je, za pristup nekim mjestima postala obavezna. Demonstranti su kritizirali medijsko praćenje krize.

Pripadnici interventne policije koji su nosili štitove i kacige raspoređeni su po europskoj četvrti u kojoj su smještene institucije EU. Nekoliko prometnica blokirano je ogradama i bodljikavom žicom.

Ne nekim mjestima u gradu postavljeni su vodeni topovi, a četvrti u kojima su se odvijale demonstracije nadlijetao je helikopter.

Policija je upotrijebila suzavac i vodene topove kako bi rastjerala prosvjednike, koji su bacali kamenje i pirotehnička sredstva tijekom prosvjeda protiv mjera koje su vlasti donijele protiv covida-19.

Previous articleGodina dana dokumentarne predstave “Bakice”: reprize za srednjoškolce i širu publiku
Next articleVlada danas ukida zamrzavanje cijena goriva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here