Home Vijesti Ravnateljstvo KBC-a Rijeka: Tri djelatnice Klinike za radioterapiju i onkologiju prijavljene nadležnim...

Ravnateljstvo KBC-a Rijeka: Tri djelatnice Klinike za radioterapiju i onkologiju prijavljene nadležnim institucijama

323
0

Iz ravnateljstva KBC-a Rijeka su se danas oglasili izjavom za medije koju prenosimo u cijelosti:

Tragom informacije iz najave održavanja konferencije za medije bivših djelatnica Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC Rijeka, te medijskih najava nelegitimne zastupnice Sindikata zdravstva Hrvatske u KBC Rijeka, unaprijed moramo odlučno demantirati navode obzirom da je riječ o potpunim neistinama i neosnovanim konstrukcijama s ciljem osobnih obračuna, uznemiravanja javnosti te neopravdanog poticanja nepovjerenja u ustanovu i zdravstveni sustav.

U predmetnom slučaju nepobitni su brojni postojeći materijalni dokazi koji su komisijski uredno dokumentirani, popisani i fotografirani, kao i  medicinska i financijska dokumentacija te su sastavni dio podnesene prijave nadležnim institucijama. Kako je predmet proslijeđen na daljnje nužno postupanje pravosudnim tijelima, ona su sada jedina nadležna instanca za davanje relevantnih podataka. 

Prema karakteru utvrđenog nije bilo zakonske alternative otkazivanju ugovora o radu trima djelatnicama. U skladu s utvrđenim, suglasnost na otkaze ugovora o radu  i punu podršku Upravi KBC Rijeka na odlučnim potezima uvođenja reda dali su Nezavisni sindikat medicinskih sestara, tehničara i djelatnika u zdravstvu Hrvatske te Hrvatski liječnički sindikat.

Po navedenim temama ne namjeravamo dalje reagirati izvan krajnje nužde već svoje djelovanje i sve raspoložive napore ulagati u reorganizaciju i ukupno unapređenje rada na korist svakog pojedinačnog pacijenta, zaključuje se u izjavi za javnost.

Previous articleVIDEO: Alen Vitasović pao s pozornice usred koncerta u Barbanu
Next articleNovinarka N1 televizije: Muža su istjerali iz kafića u Malinskoj jer je bio s djecom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here