Home Vijesti Razočarani Štimac i Rinčić više ne podržavaju Komadinu: Sada bi glasali za...

Razočarani Štimac i Rinčić više ne podržavaju Komadinu: Sada bi glasali za koaliciju oko HDZ-a

1884
0

Nakon prvog neuspjelog konstituiranja županijske skupštine PGŽ, u nezavisnoj listi Davora Štimca su odlučili okrenuti ploču, najavljuje to u svom facebook statusu Iva Rinčić.

Podsjetimo, njihova odluka da u prvom krugu daju bezrezervnu podršku Komadininom kandidatu za predsjednika županijske skupštine Lorisu Raku izazvala je brojne negativne reakcije javnosti. U drugom pokušaju konstituiranja, koje je na rasporedu 7. srpnja, odlučili su da će bezrezervno podržati kandidata koalicije oko HDZ-a kojima s Akcijom mladih, Unijom Kvarnera i Mostom nedostaju 2 glasa za većinu. Doduše, ova zamišljena koalicija još nije ni formirana pa ni njihov kandidat nije poznat, ukoliko će ga uopće biti. Za razliku od prvog kruga u kojem ‘nezavisni’ nisu bili transparentni, svoju odluku uoči 2. kruga su (transparentno) odlučili objaviti tri tjedna unaprijed. Tvrde da imaju odluku i za treći krug, ali ju skrivaju, kao i stav uoči konstituiranja riječkog Gradskog vijeća.

HDZ, AM-Unija i Most u županijskoj skupštini imaju 19 vijećnika, SDP i, njihova strateška rezerva, Možemo! također 19. Tri vijećnika koja su ušla s nezavisne liste odbijaju komunicirati s jednom i drugom stranom.

Nakon konstituiranja skupštine će biti raspisani dopunski izbori za još tri vijećnika – 2 iz srpske i jednog iz talijanske manjine budući da ih nije dovoljno izabrano sa stranačkih lista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here