Home Vijesti Rekorder napuhao 2,76 promila, najveća brzina 117 km/h

Rekorder napuhao 2,76 promila, najveća brzina 117 km/h

337
0

Proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama, a u vremenu od 7 sati 19. lipnja do 7 sati 20. lipnja provedena je 24-satna akcija nadzora alkohola i droga u prometu.

Riječ je o akciji koja se provodi u sklopu ROADPOL-ove tjedne operativne akcije „Alkohol i droge“, od 16. do 22. lipnja u svim zemljama članicama navedene organizacije, a odvija se na europskim cestama dva puta godišnje, i to u lipnju i prosincu.
Na području Policijske uprave primorsko-goranske 24-satna akcija je provedena na 64 lokacije, između kojih je i tridesetak lokacija koje su predložili građani odazvavši se pozivu policije na suradnju.
U navedena 24-sata, ciljanog nadzora prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, policija je sveukupno kontrolirala 245 vozila te je zabilježeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj vožnje pod utjecajem droga.
Rekorder akcije je 39-godišnji vozač koji je zaustavljen 19. lipnja nešto prije 15 sati na čabarskom području dok je upravljao osobnim vozilom stranih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,76 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije. Također, sa sobom nije imao niti vozačku i prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu te se utvrđivanje svih okolnosti upravljanja navedenim vozilom te počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama se nastavlja.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. lipnja sveukupno su zabilježena 304 prometna prekršaja: 82 prekršaja prekoračenja brzine, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 139 različitih prometnih prekršaja.
Najveća brzina od 117 km/h izmjerena je jučer, 20. lipnja oko 18.30 sati na DC3, kod mjesta Močile gdje je vozač motocikla marke Kawasaki, zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao navedenom brzinom na cesti na kojoj je inače ograničenje brzine od 50 km/h.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here