Home Mozaik Razrednica rekla ocu da popriča sa sinom jer uznemirava razrednu kolegicu, on...

Razrednica rekla ocu da popriča sa sinom jer uznemirava razrednu kolegicu, on se odlučio za štap!

377
0
Ilustracija/Pexels

Odgojna pravila i običaji srećom su se promijenili, ali neki toga još nisu svjesni. Sve je manje mjesta za nasilje u obitelji i ono sve manje ostaje unutar četiri zida. Dapače, dolazi i u sudnice.

Općinski sud u Bugojnu osudio je muškarca M.K. na tri mjeseca zatvora jer je štapom istukao svoga maloljetnog sina.

M.K. je osuđen jer je u obiteljskoj kući u Donjem Vakufu “drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost svog maloljetnog sina E.K.”, piše Klix.ba.

Otac je dobio poruku od sinove razrednice da se dječak neprimjereno ponaša prema kolegici iz razreda, tražeći da porazgovara sa sinom te da joj uputi ispriku zbog svog ponašanja.

M. K., po zanimanju šumski tehničar, oženjen i otac troje djece, tada je natjerao drugog sina I.K. da mu donese štap, a nakon toga je udarao E.K. Za to vrijeme sin je vrištao te molio oca da ga prestane tući.

Tom prilikom otac je sinu nanio lake tjelesne ozljede, masnice na desnoj ruci, desnoj strani rebara, te na lijevome bedru. Time je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, piše Klix.ba.

Ova presuda trebala bi trajno deložirati nasilno rješavanje problema u obitelji iz Donjeg Vakufa i uvesti nenasilne odgojne metode poput razgovora. I ne samo u toj obitelji, nego i u svima koji misle da je batina iz raja izašla, odnosno da je nasilje dobar odgojni put.

Previous articleBivši Hajdukov nogometaš stradao u utakmici Bundeslige 2. Ukazivala mu se pomoć
Next articlePožar kod turističkog naselja u Umagu, isključena struja, hitno pozvani kanaderi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here