Home Vijesti Reformisti: Tuga i očaj u Gornjim Rešetarima na Kastvu

Reformisti: Tuga i očaj u Gornjim Rešetarima na Kastvu

10322
0

Ovih dana u Gornjim Rešetarima u Kastvu mnogo je tužnih ljudi, započinje izjava za javnost kastavskih Reformista.
‘Po zahtjevu dvojice – trojice političarčića iz Vijeća Mjesnog odbora Rešetari, zahtjevu postavljenom prema gradskoj upravi bez ikakve šire rasprave sa zainteresiranim građanima, posječen je drvored od 11 zdravih stabala lipa starih tridesetak godina.
Nalog za sječu dao je Grad, i to bez ikakve provjere da li je istina ono što je Mjesni odbor utvrdio.
Ekocid je to i bezumno djelo. Stabla se nije smjelo sjeći, barem ne sva, i ne ispred prozora ljudi kojima ona nisu smetala, već im bila draga.
Mnogi Rešetarci ispred čijih prozora su rasle posječene lipe tužni su, očajni i ogorčeni. Tvrde da ih nitko ništa nije o sječi pitao, ni informirao čak.
S druge strane, kad mu je na Gradskom vijeću postavljeno pitanje o sječi stabala, gradonačelnik Kastva jasno je i glasno odgovorio da je sječu zatražilo Vijeće Mjesnog odbora Rešetari, uz obrazloženje da je to od Mjesnog odbora tražila većina građana iz zgrada ispred kojih je aleja lipa rasla.
Ispostavlja se, međutim, iz dokumentacije koju posjeduje Grad, kao i iz facebook rasprave na stranici Mjesnog odbora, da sječu nije tražila nikakva većina već samo jedno ili dvoje građana, pa je izjava o većini proizvoljna tvrdnja političarčića iz Vijeća Mjesnog odbora Rešetari.
Kad su građani ispred čijih su zgrada posječene lipe ustvrdili da ih nitko nije ništa pitao niti informirao o planiranoj sječi, to su i napisali na facebook stranici Mjesnog odbora Rešetari, tražeći da im se dostavi zapisnik sa sjednice Vijeća Mjesnog odbora na kojem se odlučilo o sječi. Građani su napisali na facebooku Mjesnog odbora i što je o ovoj temi rekao gradonačelnik Kastva.
I što mislite, što se dogodilo?
Političarčići iz Vijeća Mjesnog odbora blokirali su na javnoj facebook stranici Mjesnog odbora građane koji su iznijeli navedene informacije i izbrisali sve njihove primjedbe.
Imaju ti političarčići i svoja imena i prezimena. To su formalni predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Rešetari Nikolaj Đevalin i Borna Buzarinov, najnovija akvizicija kastavskog SDP-a i političarčić koji se ponaša kao stvarni gazdica Mjesnog odbora Rešetari, gonjen ovih dana silnom željom i svojim prizemnim interesom da se dopadne svojoj najnovijoj, petoj po redu stranci, SDP-u.
Napominjemo da jedini preostali Reformista u Vijeću mjesnog odbora Rešetari nije uopće sudjelovao ni na koji način u donošenju odluka vezanih za sječu stabala’ zaključuje se u izjavi za javnost kastavskih Reformista.

Previous articleBoris Podobnik: Sabor štiti javni sektor jer su velika većina njegovi zastupnici
Next articleVelik skok prijevoza željeznicama, najviše iz riječke luke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here