Home Vijesti Regionalna koalicija u izbornoj jedinici od Kastva do Trešnjevke

Regionalna koalicija u izbornoj jedinici od Kastva do Trešnjevke

3676
0

13876447_1732238260350133_1788333338738354927_nPGS, IDS i Liste za Rijeku potpisali su jučer u Kastvu koalicijski sporazum i za sedmu izbornu jedinicu gdje prvi put zajednički izlaze na izbore. U toj izbornoj jedinici u kojoj 16 posto čine građani PGŽ pa im žele omogućiti da i oni dobiju regionalne zastupnike u Saboru.

Daro Vasilić iz PGS-a izjavio je kako uz svjetonazor, lijevi liberalni centar, imamo mogućnost izabrati zastupnike koji zastupaju prostor i projekte za građane svoga kraja.
– Na ovaj način može se glasati za jačanje veza s gradom Rijekom, za unapređenje javnog prijevoza i servisa gradskom prstenu te za izjednačavanje standarda Rijeke i zaleđa. A kada je riječ o Gorskom kotaru onda je to upravljanje šumama i poljoprivredom kao i drugim resursima za razvoj gospodarstva i razvoj lokalnih sredina.

Boris Miletić iz IDS-a podsjetio je da u Hrvatskoj, trenutno, od 100 kuna plaćenog poreza, 90 ostaje državnoj blagajni, a ostalih 10 kuna dijele svi gradovi, općine i županije. Osim Grada Zagreba svi ostali raspolažu sa svega pet posto fiskalnog kapaciteta, istaknuo je.

Danko Švorinić iz Liste za Rijeku podsjetio je na multikulturalnost i civilizacijske stečevine Istre i Rijeke
– I Hrvatska će bolje izgledati kada bude izgledala kao Istra i Rijeka.

Na koalicijskoj listi 10 kandidata daje PGS, 2 IDS (2. i 8. mjesto) te dva Lista za Rijeku (3. i 9. mjesto)

Previous articleSlavko Linić u Bandićevoj stranci!
Next articlePRESSING: Figurae Veneris!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here