Home Vijesti ​Rekorder vikenda s 2,11 promila alkohola na Krku se nije zaustavio na...

​Rekorder vikenda s 2,11 promila alkohola na Krku se nije zaustavio na znakove policije

106
0

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 252 prometna prekršaja.

Od tog broja 113 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 na vožnju pod utjecajem alkohola, kao i na tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima te 83 ostala prekršaja.

Najveća brzina od 203 km/h evidentirana je jučer, 2. travnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage kod Vrbovskog. U 14.38 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 145 alkotestiranih vozača, 17 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,11 g/kg evidentirana je isto jučer na području otoka Krka 57-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili 15-ak minuta poslije pola noći na području Punta na Krku gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Fiat Punto, riječkih registracijskih oznaka.
Pri tome se vozač oglušio na policijski znak stop i pokušao je nastaviti vožnju, no, policijski službenici su ga ubrzo zaustavili i priveli na postupanje u policijsku postaju. Po završetku postupanja, zbog počinjenih prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod sedam vozača, pet ih je bilo u kategoriji između 1,01 i 1,5 g/kg, dva su vozača s 1,51 g/kg, dok tri s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osobe teško, a sedam su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Previous article21-godišnjak izvučen iz auta i teško pretučen palicama!
Next articleHenry o sucu i Lovrenovom potezu: Ovo mora prestati, u nogometu mora biti logike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here