Home Mozaik Restoran u New Yorku zahtijeva da jedete goli s nepoznatim osobama

Restoran u New Yorku zahtijeva da jedete goli s nepoznatim osobama

556
0

Sve više restorana u New Yorku traži od posjetitelja da večeraju bez odjeće. Füde Dinner Experience je “oslobađajući prostor koji slavi naše najčišće ja, kroz kuhanje, umjetnost, golotinju i ljubav prema sebi”, prema članku objavljenom nedavno u New York Timesu. Ulaznice za večeru koštaju 88 dolara po osobi za veganski obrok, a prijave za sudjelovanje potrebno je podnijeti putem web stranice. Kao što je Times izvijestio u zasebnoj priči o “golom” kuhanju, svrha odlaska na ove večere bez odjeće nije seksualna: radi se o osjećaju slobode.

Nekoliko je razloga zašto se ljudi na ovoj večeri razgolićuju. Sama vlasnica jednog restorana koji nudi ovu uslugu kaže: pojedini gosti se žele osjećati udobnije s vlastitim tijelom, drugi žele sklapati nesputana prijateljstva. Gosti su uglavnom žene, muškarci nisu potpuno isključeni, ali netko mora jamčiti za njih.

Jedan Njujorčanin pod imenom Max kaže da je počeo eksperimentirati s nekoliko golih večera 2020. godine. Isprva je bilo moguće samo na pozivnicu, ali kako se priča proširila društvenim mrežama, večere su postale popularne, a rezervacije su dolazile iz cijelog svijeta. Sada je ta nova “moda” podijeljena između New Yorka i Los Angelesa. Svaka večera “Füde Experience” ima temu, na primjer “Ljubav prema sebi” ili “Muzej“. Posljednja večera u New Yorku bila je usredotočena na menstrualni ciklus, “Prihvaćanje vaših unutarnjih ritmova: za pojedince da se povežu sa svojim menstrualnim ciklusima”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here