Home Vijesti Riječani i Splićani u zločinačkom udruživanju radi prodaje heroina

Riječani i Splićani u zločinačkom udruživanju radi prodaje heroina

1173
1

Služba kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Upravom kriminalističke policije MUP-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provela je akciju kodnog imena „Solinjanka“. Dugotrajno i složeno kriminalističko istraživanje provedeno je nad šestoricom hrvatskih državljana, starosti između 19 i 47 godina radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a u vezi s kaznenim djelom počinjenje kaznenog djela u sklopu zločinačkog udruženja.

Uz ova kaznena djela prvoosumnjičenik, hrvatski državljanin u dobi od 43 godine sumnjiči se i za počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je prvoosumnjičenik od 19. lipnja prošle do 19. lipnja ove godine povezao u zločinačko udruženje druge osumnjičenike na području Rijeke i Splitsko-dalmatinske županije radi neovlaštene nabavke i prodaje droga, prvenstveno droge heroin, ali i drugih vrsta droga kao što su marihuana, kokain i amfetamin. U navedenom razdoblju drogu su nabavljali u inozemstvu u više desetaka navrata pri čemu su pribavili sveukupno nekoliko kilograma droge heroin te različite količine marihuane, kokaina i amfetamina.

Nabavljenu drogu su neovlašteno posjedovali, nudili na prodaju i posredovali u kupoprodaji, skladištili, miješali, testirali, prepakiravali te je prodavali drugim osobama s područja Primorsko-goranske, Splitsko–dalmatinske i Šibensko-kninske županije te Zagreba.

Ovim radnjama su pribavili znatnu materijalnu protupravnu imovinsku korist, od čega su dio koristili za nabavku novih količina droga, a dio podijelili i zadržali.

Po završetku kriminalističkog istraživanja Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminalitetapodnijeta je kaznena prijavaprotiv šestorice osumnjičenika, četiri osumnjičenika predana pritvorskom nadzorniku.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here