Home Sport VIDEO: Riječani skinuli gaće već na Banskim vratima

VIDEO: Riječani skinuli gaće već na Banskim vratima

860
3

Imao je pravo trener ‘bijelih’ Robert Rubčić kada je tvrdio da Riječani ovog puta neće skinuti gaće na Gornjem Jelenju, skinuli su ih već na Banskim vratima. Dinamo je Rijeci rutinski utrpao pola tuceta, a moglo je biti i dvocifreno da su Zagrepčani ozbiljnije shvatili i ostatak utakmice osim prvih i posljednih 15-tak minuta u kojima su malo ozbiljnije nagazili na papučicu gasa.

Već u 26. sekundi Dinamovci su zatresli vratnicu Manceovog gola nakon udarca Moralesa. Četiri minute kasnije isti igrač je strijelac na asistenciju Mandžukića koji se, doduše, nalazio u očitom zaleđu. U 10. minuti opet Morales upućuje dugu loptu prema Sivonjiću, naivni Tadejević leti u prazno, Sivonjić zakucava za – 2:0. Domaći u tim trenucima kroz gostujuće redove prolaz kao nož kroz maslac. Riječani su djelovali beskrvno, sporo i previše udaljeni od suparničkih igrača. Srećom po demoralizirane ‘bijele’, Zagrepčani kao da su se zadovoljili s osiguranom pobjedom pa se utakmica malo primirila i na poluvremenu je ostalo podnošljivih 2:0. Imali su ‘bijeli’ u prvih 45 minuta i dva udarca prema golu Dinama ali su Štrok i Tadejević bili neprecizni, a vratar domaćih do kraja susreta nije ubilježio niti jednu intervenciju.

I u nastavku Dinamo je daleko agresivniji, a Riječani vrlo rijetko dolaze u posjed lopte ili prelaze centar. U 53. minuti Mandžukić leđima okrenut golu sjajno upošljava Sivonjića koji zabija za 3:0. Uslijedio je furiozni finiš modrih. U 76.minuti Barbarić ljevicom pogađa pod prečku – 4:0. U 84. minuti Mandžukić s desnog krila prolazi kroz nepokretnu ‘bijelu’ obranu, dodaje Sivonjiću koji desnom puca, lopta Manceu prolazi kroz noge, odbija se Kramariću koji iz blizine pogađa praznu mrežu – 5:0. U 87. minuti Pedro Morales ostaje sam na 25 metara, snažno odapinje, a lopta se odbija od nekog u ‘bijelom’ dresu i završava u rašljama – 6:0. Do kraja utakmice, domaćini su pokušavali doći i do 7 gola, a Rijeka se pančno branila i obranila konačni rezultat. (dš; foto: 24sata)

3 COMMENTS

  1. Zato ćemo graditi novi stadion od a 100 miliona eura na Rujevici, za kojeg su i napoznatiji svjetsku urbanisti rekli da će biti sam lčo sebi totlani promašaj. ILi manji za 60 milina eura koji se pak onda neće moći kandidirati za veća taqkmičenja, pa opet ništa.
    A za Kantridu su rekli da bi mogla postati prvorazredna svjetska senzacija i atrakcvija kad bi se uredila i proširila.
    POla ljudki na Kantridu dolazi i zbogjedeinstvenog ambijenta na svijetu.

  2. ma nije sramota, pa kako moze klub koji je prodao najbolje igrace uopce razmisljat o kojekakvom dobrom rezultatu u ZG. to je to, dinamo nije pred bankrotom, 20 godina ga drzava i glavni grad maze, samo ne razumjem kako to da nije svih 20 prvenstva dobio. nije ovo nikakva katastrofa. katastrofa je gubit bodove na kantridi protiv slavena ili sibenika ili istre. ovo je realnost, pustimo negaitvnosti, radije bih izgubio 10-0 od dinama i hajduka ali dobio sve ostale utakmice, badave dobivat dva veliak a onda gubit ili izjednacavat 5 puta zaredom u vinkovcima, zadru, koprivnici, varazdinu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here