Sport

Riječanin izbačen iz hrvatske reprezentacije pa će nastupati za Tursku!

Riječanin izbačen iz hrvatske reprezentacije pa će nastupati za Tursku!

Mladi skijaš Tiriel-Luka Abramović (17) od ove sezone u skijaškim natjecanjima predstavljat će svoju novu domovinu – Tursku. Čini se kako je bio primoran poduzeti takav potez nakon što je, zbog nedostatka sredstava, izbačen iz hrvatske skijaške reprezentacije, pišu 24sata. Prije dva mjeseca, njegov otac Dražen Abramović je u intervjuu za Novi list izjavio kako ima ponudu od Turske, no da je to zadnja opcija. Ipak, izgleda da se sa skijaškim savezom nisu uspjeli pomaknuti s mrtve točke pa će Abramović od sada skijati za Tursku:
– Čuo sam da se gasi dječja reprezentacija, da se radi jedna ekipa oko Ante Kostelića, ali nisam mislio da će i Tiriel-Luka doći u pitanje. Kao najbolji kadet, iza kojega u tri generacije nikog nema ni blizu, 15-godišnji skijaš koji je startao na 163 utrke u devet sezona dječjeg skijanja i ostvario 75 pobjeda – rekao je tada stariji Abramović. Foto: Instagram/Tiriel-Luka Abramović Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima, Abramović je imao lošije rezultate pa je zbog toga od strane saveza ‘osuđen’ na samofinanciranje. Nije to prvi put da se zbog jedne lošije sezone rješavamo talenata u skijanju. Prije nekoliko godina iz reprezentacije izbačena je Saša Tršinski, na koju je direktor alpskih reprezentacija, Vedran Pavlek, u više navrata upozoravao, dok je još bila u reprezentaciji. Svoje nezadovoljstvo razvojem situacije iskazala je i Facebook stranica Hrvatski skijaški timovi, koja prati naše natjecatelje u zimskim sportovima. Skijanje nije izolirani slučaj. Primjerice, Zadranka Bernarda Pera morala je kao utočište potražiti SAD, da bi uspjela u teniskoj karijeri. Ove sezone stigla je do 68. mjesta na WTA listi, a na Australian Openu iznenadila je tada 10. igračicu svijeta, Johannu Kontu. Nije teško zaključiti da su slavni dani hrvatskog skijanja prošli oproštajem Janice i Ivice Kostelić i da se teško pronalaze sredstava za financiranje sezone. No da ćemo se tako olako rješavati mladih i perspektivnih sportaša, koji u jednom periodu ne uspiju pokazati željene rezultate, očito je žalosna hrvatska realnost.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.