Home Sport Riječanin Marin Babin završio trostruki ultra triatlon u austriji i postao šesti...

Riječanin Marin Babin završio trostruki ultra triatlon u austriji i postao šesti hrvat u povijesti kojemu je to pošlo za rukom!

179
0

U izvanrednom sportskom podvigu, Riječanin Marin Babin iz Triatlon kluba Matulji, uz snažnu podršku matične tvrtke RIS Software, uspješno je završio izazovnu utrku stazi IUTA World Cup ULTRA TRIATHLON u Bad Radkersburgu. Njegovo ime sada će biti zauvijek upisano u povijest, budući da je postao šesti Hrvat koji je izdržao ovu nesmiljenu prepreku, a među svojim sunarodnjacima ostvario je drugo najbolje vrijeme na cilju.

Ukupna duljina utrke iznosila je impresivnih 678 kilometara, što je dulje od hrvatske obale. Marin je imao na raspolaganju 60 sati za završetak utrke, no uspio je preći ciljnu liniju nakon samo 51 sat, 54 minute i 16 sekundi. Utrka se sastojala od tri iznimno zahtjevne discipline: plivanja u dužini od 11,4 kilometra, bicikliranja na 540 kilometara i 126,6 kilometara trčanja. Iza ovog uspjeha stoje mjeseci mukotrpnih i pomno planiranih priprema te logistička podrška stručnjaka i entuzijasta okupljenih u Babin Teamu. „Na ovim natjecanjima iznimno je važna potpora osoba koji imaju iskustva na sličim utrkama. Pratili su me moja supruga Anita Babin, brat Neven te kolege iz kluba Franko Faustini i Miodrag Šarac.“

Marin Babin je dokazao da se snovi i zadani ciljevi mogu ostvariti uz mukotrpan rad, nekad višesatnu agoniju, ali odlučnost i osmijeh. Ovo izvanredno postignuće nije samo Marinov osobni uspjeh, već i inspiracija za sve nas da prepoznamo važnost fizičke aktivnosti, čak i u svakodnevnom životu.
Marin Babin, sportaš od malih nogu i IT stručnjak, istaknuo je: “Kao netko tko radi u IT sektoru, znam što znači sjediti cijeli dan. Za ljudski organizam to djeluje razarajuće. Srećom moja tvrtka RIS Software me podržava i potiče ostale djelatnike na fizičku aktivnost. Moja strast prema triatlonu nije samo osobna, već i motivacija za sve da se kreću i brinu o svom zdravlju.” Marin je tijekom ove godine prošao pomno pripremljene pripreme u sklopu kojih je istrčao nekoliko utrka humanitarnog karaktera te utrku poludugog triatlona u Mađarskoj.

RIS software osjeća ponos što smo bili dio ovog neizvjesnog i uzbudljivog sportskog entuzijasta i zahvalnost što nas kontinuirano motivira i potiče da budemo aktivni.

Previous articleHloverka o Stankoviću: ‘Vjerujem da je bio u depri i kad me likvidirao nakon što sam oboljela od raka‘
Next articleVIDEO: Hrvatska vodi 2:0, pogledajte gol Petkovića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here