Home Vijesti Riječanin s koronavirusom se oporavlja, očekuju se testovi za još dvoje ljudi

Riječanin s koronavirusom se oporavlja, očekuju se testovi za još dvoje ljudi

691
0

Muškarac s riječkog područja u kojega je potvrđen koronavirus u bolnici je i dobrog je općeg stanja, očekuju se nalazi za još dvije osobe, a u Primorsko-goranskoj županiji pod nadzorom epidemiologa je oko 100 ljudi, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare županijskog Stožera za zarazne bolesti.

Glavni epidemiolog županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević rekao je da se oboljeli muškarac vratio 21. veljače, za vikend, s rada u talijanskoj Parmi.

Nakon dva dana razvio je znakove bolesti te ga je ordinacija obiteljske medicine prepoznala kao potencijalno rizičan slučaj i hospitaliziran je, rekao je Rončević i dodao da je imao relativno blage respiratorne tegobe, simptome slične gripi, a opće stanje upućuje na respiratornu infekciju srednjeg intenziteta.

U Hrvatsku nije došao s područja dviju talijanskih regija koje su bile zahvaćene epidemijom, nego iz regije Emilia Romagne, no i ta je regija u međuvremenu zahvaćena epidemijom. U tijeku su protuepidemijske mjere vezane uz obradu osoba koje su bile s njim u kontaktu, a u sklopu toga hospitalizirana je jedna osoba.

Od dva uzorka koja su u laboratorijskoj obradi jedan je od osobe koja je bila u kontaktu s oboljelim i ima s blage simptome, a testiranje drugog uzorka se ponavlja jer nalaz nije bio vjerodostojan, rekao je Rončević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here