Home Sport Riječanke opet praznih ruku

Riječanke opet praznih ruku

848
0

Po treći put ove sezone riječke nogometašice vratile su se s gostovanja bez bodova. Nedjeljni susret protiv ekipe Pregrade trebao je izjednačiti omjer pobjeda i poraza s gostovanja. Kako su se Riječanke bez bodova vratile iz Osijeka i Zagreba, a iz Splita donijele sva tri boda, očekivanja su bila da će gostovanje u Pregradi izjednačiti omjer. Pregrađanke poučene iskustvom s početka prvenstva kada su u Rijeci prvo poluvrijeme zaključile s 0:1, te na kraju izgubile od domaćih igračica 2:1 ovog puta u su u prvom poluvremenu za svaki slučaj nanizale tri pogotka. Započelo je već u 4. minuti susreta. Strijelkinja je bila Brodar. Da se ne ponovi riječka utakmica, potrudila se u 35. Vuković. Efektno Pregradino prvo poluvrijeme zapečatila je Šćukanec-Hopinski u posljednjoj 45. minuti.

Pregrađanke su tako iskoristile anemičnu i bezidejnu igru Riječanki koje, vjerojatno ponešene činjenicom da je Pregrada pretposljednje plasirana ekipa na ljestivci, ovaj susret nisu shvatile dovoljno ozbiljno. Ni u nastavku se nije vidjela bolja slika Riječanki. Unatoč dvjema prekrasnim pogotcima iz slobodnih udaraca Tanje Bucifal, koja je ove sezone stigla u Rijeku upravo iz redova Pregrade, slika Jack Pota nije ništa popravljena. Rastrčanije, brže, raspoloženije Pregrađanke dotukle su favoritkinje u ovom susretu i zasluženo osvojile tri boda koja su ih malo odlijepile s dna ljestvice.

Kako je to izgledalo na terenu u Pregradi najbolje je opisala izjava riječke stoperice Makar: „Očitana nam je lekcija iz svih elemenata nogometne igre…a mi se trebamo zapitat šta i kako dalje.Ovako sigurno ne…“

Nakon ovog poraza riječkim će nogometašicama vjerojatno biti još teže motivirati se za slijedeći susret. U nedjelju na Krimeju stižu superiorne Osječanke.

Za Jack Pot su igrale:Grković(g), Horvat, Makar, Pavlić, Juko, Vrbanić, Jurić(c), Morožin, Mrakovčić, Štokan (’46. Bucifal), Zandona

Rezultati 8 kola:

Marjan-Osijek 0:9

Viktorija-Split 18:1

Pregrada-Rijeka JP 3:2

Dinamo-Agram odgođeno za 03.11.

Previous articleUSKOK istražuje je li Danko Končar HDZ-u dao 2 milijuna eura
Next articleOd ponoći skuplji dizel, jeftiniji benzin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here