Home Biznis Riječke poduzetnice Hrvatskoj gospodarskoj komori: Brišite nas iz prisilnog članstva, ne želimo...

Riječke poduzetnice Hrvatskoj gospodarskoj komori: Brišite nas iz prisilnog članstva, ne želimo financirati bolesne hobije vaših čelnika!

25
0

Pandemija koronavirusa dovodi do tektonskih promjena u hrvatskom društvu. Građani, poduzetnici i radnici sve više shvaćaju besmisao brojnih agencija i komora, kojima je jedina svrha uhljebljivanje stranačkih kadrova.

Kriza je iskristalizirala struje koje rade na korist građana, kao i struje koje rade protiv građana. Kao najjača snaga u ovom trenutku se nametnula Udruga Glas poduzetnika, koja je natjerala vladu da počne promišljati barem nekakve reforme, a porezne obveznike senzibilizirala da se počnu boriti za svoja prava.

Jedna od akcija Glasa poduzetnika je ukazivanje na nepravdu tjeranja poduzetnika na prisilno zakonsko članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori, kao i obvezu plaćanja članarine istoj. S obzirom da je HGK u javnosti više poznata kao rasadnik afera i sumanutog trošenja novca poreznih obveznika, a manje kao organizacija koja zastupa ičije interese osim svoje vlastite, najnovija akcija Glasa poduzetnika ide u smjeru traženja ukidanja obveznog plaćanja članarine, a poduzetnici masovno HGK šalju Zahtjeve za brisanje iz članstva.

Prenosimo jedan od emailova riječkih poduzetnica, koji je poslan HGK-u ovih dana:

Sanja Perinič Švorinić i Sanela Murica, vlasnice Omnia centra za strane jezike

“Poštovani,
tražimo brisanje iz članstva Hrvatske gospodarske komore i prestanak prisilne naplate članarine za tvrtku S-TWO d.o.o.(OIB 64586944641). Tvrtka smo koja na tržištu posluje 5 godina i prisilni smo član HGK, kao i sve tvrtke u Hrvatskoj.

Prije 5 godina, kad smo saznali da po sili zakona moramo biti vaš član i plaćati vam obveznu članarinu, poslala sam vam email u kojem sam tražila da mi pojasnite koje usluge nudite vašim prisilnim članovima. Odgovor nikad nisam dobila. Vjerojatno ste pretpostavili da je moj email ironičan i da jako dobro znam koja je svrha vašeg postojanja – da nam uzimate teško stečen novac zarađen na tržištu i da njime vaši čelni ljudi financiraju svoje bolesne hobije, od ubijanja nevinih životinja na dalje (vidi fotografiju u prilogu).

Sama činjenica da po sili zakona moramo plaćati članstvo je u suprotnosti sa svime onim što kao poduzetnici vjerujemo da je dobro za ovu državu i kosi se sa svim načelima slobodnog tržišta.

Druga rečenica na vašoj web stranici “O nama” (https://www.hgk.hr/hrvatska-gospodarska-komora/onama) kaže: “Promičemo, zastupamo i štitimo interese naših članica u zemlji i inozemstvu.”

Nismo vam nikada dali mandat da zastupate i štitite naše interese, a vi ste vašim postupcima dokazali ne da ne štitite naše interese, već da radite protiv naših interesa.

Nedavne izjave gosp. Burilovića samo su šlag na torti, koji potvrđuje da interesi HGK nemaju veze s interesima poduzetnika koje vi navodno zastupate i štitite.

Jednom kada članstvo u HKG-u postane dobrovoljno, onda ćete i vi shvatiti što znači poslovati na slobodnom tržištu i u tome vam želimo puno uspjeha.

Naš glas povjerenja ide udruzi Glas poduzetnika, koja je u manje od mjesec dana postojanja napravila više za poduzetnišvo u Hrvatskoj nego HGK u 30 godina.

Želimo naglasiti da očekujemo pisani odgovor na ovaj zahtjev, kao i pisani odgovor na email iz 2015. S obzirom na činjenicu da hrvatski zakoni traže da likvidirane tvrtke 11 godina plaćaju vama naknadu za čuvanje dokumentacije, vjerujem da ste stručnjaci za arhiviranje pa tako točno znate gdje ste arhivirali neodgovorene emailove te vam moj email iz 2015., na koji niste odgovorili, neće biti problem pronaći.

Lijep pozdrav, Sanja Perinić Švorinić, direktorica”

Previous articleVIDEO: 34. obljetnica černobilske katastrofe prolazi u znaku požara u zabranjenoj zoni!
Next articleMože li žena pokrenuti Sjevernu Koreju?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here