Home Vijesti Riječki maturanti pretučeni u Puli stigli kući: Jednom je izbijen zub, drugi...

Riječki maturanti pretučeni u Puli stigli kući: Jednom je izbijen zub, drugi ima razderotinu uha

115
0

Prema informacijama ravnatelja Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Mladena Stojića, maturanti koji su tijekom vikenda fizički napadnuti u Puli jučer su se vratiti u Rijeku, piše Novi list. Iako se osobno nije čuo s njima, Stojić kaže da je razrednica napadnutih učenika stupila u kontakt s jednim od njih.

– Koliko imamo informacije, učenici su većinom zadobili lakše ozljede, no neki su i teže ozlijeđeni. Jednom je izbijen zub, a drugi ima razderotinu uha. Učenik koji je razgovarao s razrednicom rekao je da ozljede nisu strašne i da nema potrebe za brigu. Maturanti u Pulu nisu otišli u sklopu nastavnih aktivnosti, otišli su u vlastitom aranžmanu. Dečki su se htjeli zabaviti i proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a, nažalost, završilo je ovako. Primio sam pozive i od pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića te od riječkog gradonačelnika Marka Filipovića, a kontaktirao me i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kao i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Svi nude pomoć, a pulski je gradonačelnik najavio da će hitno poduzeti korake kako se takve situacije više ne bi događale. Svi mi moramo biti sigurni u svakom hrvatskom gradu i mjestu, ističe Stojić.

Šture informacije

Dodajući da kao ravnatelj osuđuje bezuman čin nasilja koji se ničim ne može opravdati, Stojić kaže da se radi o dobrim i mirnim mladićima te da ga je pogodilo kad je čuo što se dogodilo.

– Nikada kao ove godine nismo imali tako lijep i miran oproštaj s maturantima. Upravo su učenici ovog razreda koji su napadnuti u Puli posljednjeg dana nastave svojoj razrednici donijeli buket cvijeća. Nakon što su porazgovarali s nama, odjenuli su majice na koje su im se potpisali svi nastavnici i djelatnici škole te su mirno otišli na Korzo. Zamolili smo ih da posljednji dan provedu dostojanstveno i oni su to poslušali, a onda se dogodilo ovo, kaže ravnatelj

Previous articleNa ratištu prvi puta viđeni moćni ruski ‘Terminatori’
Next articleNiko Kovač dovodi Rebića u Bundesligu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here