Vijesti

Riječki općinski sud: Portal Index Liniću povrijedio osobnost!

Riječki općinski sud: Portal Index Liniću povrijedio osobnost!
foto: HRT

foto: HRT

Nakladnik portala Index.hr mora isplatiti 30.000 kuna s kamatama Slavku Liniću zbog povrede prava osobnosti objavom tri članka. Nepravomoćna presuda izrečena je u petak na Općinskom sudu u Rijeci.
Ako presuda postane pravomoćna, Index je mora objaviti na portalu, na svojoj facebook stranici te na još 10-ak portala, na istom mjestu na kojem su pisani i članci o Liniću. Sutkinja Iva Smokvina – Dadasović odbila je Linićeve zahtjev u kojem je tražio 130.000 kuna te da se uklone poveznice s objavljenim člancima. Odbijen je i zahtjev da Index prestane publicirati članke koji tematiziraju navodno Linićevo primanja mita. Liniće je tužio Index zbog ukupno četiri članka, međutim sud je ocijenio da u jednom od članka nije objavljena ni jedna sporna informacija. Autor spornih članaka sugerirao je da je Linić tijekom 2002. primio 27.000 dolara mita zbog pogodovanja u privatizaciji Jadranskog pomorskog sevisa.

Na objavi presude bili su predstavnici riječke skupine građana pod nazivom Pokret otpora – Riječani protiv korupcije, koji su negodovali nakon izricanja presude, a članica Slavica Šota najavila je sutkinji podizanje kaznene prijave protiv nje.
Linić je podnio još jedan tužbeni zahtjev protiv Indexa, ali je u siječnju ove godine on u cijelosti odbačen na Općinskom sudu u Rijeci. Linić je od Index promocije tražio 50.000 kuna odštete radi objave članka “Policija u Rijeci uklonila transparent: Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”, kojim se, smatrao je, vrijeđa njegova čast i ugled. Index je tada prenio Hinin izvještaj o skupina građana pod nazivom Pokret otpora na pročelje zgrade postavila golem natpis s fotografijama deset osoba koje su prozvali za korupciju.(net.hr)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Jurio Drenovom pa se izvrnuo na krov

spMarch 23, 2019

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.