Vijesti

Riječki općinski sud: Portal Index Liniću povrijedio osobnost!

Riječki općinski sud: Portal Index Liniću povrijedio osobnost!
foto: HRT

foto: HRT

Nakladnik portala Index.hr mora isplatiti 30.000 kuna s kamatama Slavku Liniću zbog povrede prava osobnosti objavom tri članka. Nepravomoćna presuda izrečena je u petak na Općinskom sudu u Rijeci.
Ako presuda postane pravomoćna, Index je mora objaviti na portalu, na svojoj facebook stranici te na još 10-ak portala, na istom mjestu na kojem su pisani i članci o Liniću. Sutkinja Iva Smokvina – Dadasović odbila je Linićeve zahtjev u kojem je tražio 130.000 kuna te da se uklone poveznice s objavljenim člancima. Odbijen je i zahtjev da Index prestane publicirati članke koji tematiziraju navodno Linićevo primanja mita. Liniće je tužio Index zbog ukupno četiri članka, međutim sud je ocijenio da u jednom od članka nije objavljena ni jedna sporna informacija. Autor spornih članaka sugerirao je da je Linić tijekom 2002. primio 27.000 dolara mita zbog pogodovanja u privatizaciji Jadranskog pomorskog sevisa.

Na objavi presude bili su predstavnici riječke skupine građana pod nazivom Pokret otpora – Riječani protiv korupcije, koji su negodovali nakon izricanja presude, a članica Slavica Šota najavila je sutkinji podizanje kaznene prijave protiv nje.
Linić je podnio još jedan tužbeni zahtjev protiv Indexa, ali je u siječnju ove godine on u cijelosti odbačen na Općinskom sudu u Rijeci. Linić je od Index promocije tražio 50.000 kuna odštete radi objave članka “Policija u Rijeci uklonila transparent: Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”, kojim se, smatrao je, vrijeđa njegova čast i ugled. Index je tada prenio Hinin izvještaj o skupina građana pod nazivom Pokret otpora na pročelje zgrade postavila golem natpis s fotografijama deset osoba koje su prozvali za korupciju.(net.hr)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Jedna osoba teže, četiri lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama prošlog vikenda

spJanuary 14, 2019

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

spJanuary 14, 2019

Tvrtka Rijeka 2020 namjerno izbjegla naziv ‘Fiume’ na busevima Autotroleja!

spJanuary 12, 2019

Predsjednik MO Kantrida: Autotrolej Marčeljevu Dragu premjestio iz grada u prigrad!

spJanuary 12, 2019

HDZ-ov načelnik Vrbnika za poskupljenje mostarine preko Krčkog mosta!

spJanuary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.