Home Biznis Riječki Ri Petrol preuzima prezaduženi IGM Tounj

Riječki Ri Petrol preuzima prezaduženi IGM Tounj

793
0

Svi su izgledi da će dugove prezadužene građevinske tvrtke “IGM Tounj” podmiriti riječka tvrtka “RI Petrol”, vlasnika Joze Kalema, čime bi ta tvrtka postala i vlasnik “IGM Tounja”, objavio je danas dosadašnji vlasnik “IGM Tounja” Ivan Pađen. Time će vlasništvo nad ‘IGM Tounjem’ preuzeti Jozo Kalem, ali sad nije važno je li vlasnik Pađen ili netko drugi, bitno je da tvrtka nastavi raditi, izjavio je Pađen.

Tvrtka “IGM Tounj” bavi se proizvodnjom građevinskog materijala, asfalta i betona te građenjem i trgovinom, ugostiteljstvom i turizmom, a zbog nepodmirenih dugova, jedan je vjerovnik zatražio i pokretanje stečaja.

Sutkinja Trgovačkog suda u Karlovcu Goranka Boljkovac izjavila je danas za Hinu da je vjerovnik “Modibit” iz Ozlja zatražio pokretanje stečaja “IGM Tounja” zbog 46 milijuna kuna duga, ali ročište nije održano, nego je najavljeno za 16. rujna.

O novome strateškom partneru “IGM Tounja” sutkinja još nije bila obaviještena. Rekla je samo da elemenata za otvaranja stečaja ima te da on može biti zaustavljen samo ako se predlagatelju “Modibitu” namire tražbine.

Koliki je ukupni dug “IGM Tounja”, tek treba utvrditi.

Karlovački župan Ivan Vučić potvrdio je za Hinu da će se sutra u Karlovcu sastati s novim vlasnikom.

Sastanak je za sutra dogovoren na zahtjev Kalema, koji me želi informirati i o preuzimanju tvrtke i o svojim daljnjim gospodarskim namjerama u Karlovačkoj županiji, izjavio je Vučić.

Načelnik tounjske općine Ivica Sopek rekao je u telefonskom razgovoru da su radnici “Kamenoloma” danas treći dan u štrajku jer većina njih nije dobila plaću tri ili četiri mjeseca.

Istaknuo je kako podupire to što tvrtku preuzima novi vlasnik ako on i nova uprava namjeravaju nastaviti proizvodnju i ostale djelatnosti.

Od pet stotina radnika tvrtka se u posljednjih godinu dana svela tristotinjak. Dio radnika dobio je otkaz, a dio je svojevoljno napustio tvrtku, rekao je Sopek.

U samome Tounju, koji ima 1255 stanovnika, 75 je otpuštenih radnika, a to znači da je oko tristo gladnih usta koje je donedavno hranio “IGM Tounj”.

Važno je i za opstanak općine i za tounjske obitelji i sve radnike IGM-a da se dogodila promjena, te se svi nadamo brzom oporavku tvrtke, kazao je Sopek. (Hina)

Previous articleRiječki ekološki pokret (REP) povodom otvaranja dvorane na Zametu
Next articleSpajanje mosta na Rječini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here