Home Vijesti Riječko gradsko vijeće jednoglasno usvojilo zaključak o pomoći Glini i općinama Sisačko-moslavačke...

Riječko gradsko vijeće jednoglasno usvojilo zaključak o pomoći Glini i općinama Sisačko-moslavačke županije

142
0

Jednoglasnom odlukom gradskih vijećnika usvojen je prijedlog Kluba Liste za Rijeku o sustavnoj pomoći Grada Rijeke lokalnih samouprava s potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

U ime Kluba Liste za Rijeku vijećnica Morana Jokić predložila je donošenje zaključka o sustavnoj pomoći Grada Rijeke jedinicama lokalne samouprave potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke.

„Svjedoci smo razornih potresa koji su krajem prošle i ove godine pogodile, i još pogađaju Sisačko-moslavačku i okolne županije. Svjedoci smo i velike ljudske akcije cijele Hrvatske, pa i šire, neposredne i nesebične pomoći koju pružaju tisuće volontera i donatora na samom terenu i širom Hrvatske i svijeta. Unatoč tome, svjesni smo da prava i potpuna obnova života u potresom pogođenom kraju mora biti dugoročna i mora konačno omogućiti adekvatno radno mjesto i život dostojan čovjeka u svim njegovim dijelovima,“ kazala je vijećnica Jokić.

Gradonačelnik je rekao kako se slaže sa zaključkom da odjeli gradske uprave naprave plan pomoći odgovarajućem resoru neke jedinice lokalne samouprave, no istaknuo je kako je predloženih mjesec dana za izradu plana ipak prekratko, posebice što su u Sisačko-moslavačkoj županiji stanovnici još usmjereni na osnovna životna pitanja, a za izradu plana potrebno je kontaktirati općinske ili gradske uprave i s njima dogovoriti kakva im je pomoć potrebna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here