Home Sport Rijeka bi iduće sezone trebala dobiti drugog prvoligaša, igrati će na Kantridi!

Rijeka bi iduće sezone trebala dobiti drugog prvoligaša, igrati će na Kantridi!

1890
0

Sve je izglednija opcija da se sezona Druge HNL neće nastaviti, kao i da nitko iz nje neće ispasti.

Drugoligaši su poslali HNS-u dramatičan apel u kojem traže da se prvenstvo prekinuto nakon 19 kola ne nastavi i to zbog nekoliko razloga.

Osnovni je zdravlje nogometaša koji bi igranjem riskirali zarazu koronavirusom, kao i učestalo igranje po ljetnim žegama na terenima koji nisu dorasli takvom raubanju.

Drugi jako važan razlog je jako teška, gotovo bezizlazna financijska situacija u kojoj su se našli drugoligaši zbog ekonomske krize uzrokovane koronavirusom. Sponzora više nema, a gradski proračuni od kojih klubovi žive su prazniji nego ikad.

Zato bi na Izvršnom odboru HNS-a idućeg tjedna moglo biti odlučeno da od sljedeće sezone Druga HNL broji 18, a ne 16 klubova.

Tako bi vodeći Šibenik bio prvak i prvoligaš, dok bi Orijent igrao dodatne kvalifikacije za elitni rang.

Međutim, ako se definitivno prekine i sezona Prve HNL, što je također opcija, onda ni iz nje neće nitko ispasti, a postat će bogatija za dva kluba i brojati 12, a ne 10 klubova kao da sada. Može se dogoditi i da se ova sezona igra do kraja kako bi se znao konačan poredak, ali da nijedan klub ne ispadne iz nje te da uđu još dva drugoligaša.

Prvoj HNL preostalo je još deset kola sezone 2019/20, a sve je manje vremena za odigrati ih.

“Ne vidim razloga da se sezona HNL-a ne bi nastavila jer u Hrvatskoj je sve bolja situacija s koronavirusom, ali jako je bitno naglasiti da popuštanje mjera mora biti izvedeno postepeno i iznimno pažljivo, a što se tiče nastavka prekinutih sportskih natjecanja važno je paziti da se poštuju svi preduvjeti. Osnovni je da se igra bez publike”, komentirao je Indexu Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske i član HNS-ove radne skupine koja će na sastanku u utorak odlučiti o nastavku nogometne sezone, slaže se s Capakovim riječima i dodaje da će prilikom donošenja odluke zdravlje sudionika natjecanja biti na prvom mjestu.

Previous articleRiječki ‘Zajc’ u vrijeme koronakrize: Djelatnici tehnike obnavljaju unutrašnjost zgrade
Next articleU Kini počeo drugi val pandemije koronavirusa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here