Home Sport Rijeka domaćin turnira srednjoevropske odbojkaške federacije

Rijeka domaćin turnira srednjoevropske odbojkaške federacije

1145
0

Rijeka će ovog vikenda biti domaćin još jednog značajnog sportskog natjecanja – finalnog turnira srednjoeuropske odbojkaške federacije MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association). Na turniru koji će se održati u Dvorani mladosti nastupaju najbolje ženske odbojkaške ekipe Srednje Europe, među kojima se nalazi i Ženski odbojkaški klub “Rijeka KVIG”. Osim Ženskog odbojkaškog kluba “Rijeka KVIG”, u finalu će nastupiti “SVS Post” iz Beča te slovenske ekipe “HIT Nova Gorica” i “Maribor”.

Organizaciji turnira financijsku potporu je dao i Grad Rijeka, a pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić istaknuo je kako Grad surađuje s mnogim sportskim klubovima, od kojih je ŽOK Rijeka KVIG jedan od uspješnijih.

U ime organizatora, sportski direktor ŽOK “Rijeka KVIG” Vlado Čohar istaknuo je, kako je cilj organizirati natjecanje na što višoj razini, čemu će sigurno pridonijeti i riječke odbojkašice kao jedna od najuspješnijih ženskih odbojkaških ekipa u Hrvatskoj. Upravo je riječki klub favorit natjecanja, a i same odbojkašice i treneri očekuju kako će ovog vikenda po prvi put ponijeti titulu najboljeg srednjeeuropskog kluba.

Trener Igor Lovrinov i kapetanica Patricija Daničić istaknuli su kako u ekipi vlada optimizam.
“Protekle sezone u interligi bile smo četvrte. Vjerujemo da ćemo pred domaćom publikom iskoristiti priliku da i ovaj trofej donesemo u klub i tako potvrdimo svoje igračke sposobnosti,” kazala je Daničić.

U subotu, 14. ožujka 2009. godine, na rasporedu su dvije utakmice polufinala koje će se održati u 17.00 i u 19.00 sati, s time da će ŽOK “Rijeka KVIG” igrati drugu utakmicu, a u nedjelju 15. ožujka 2009. godine na rasporedu su utakmice za treće mjesto te finalna utakmica i to u 15.30 te u 18.00 sati.

Očekuje se da će tribine biti prepune, budući da ŽOK “Rijeka KVIG” u suradnji s Riječkim sportskim savezom animirao 27 osnovnih i srednjih škola grada Rijeke da organizirano dođu na natjecanje.

Ulaz na utakmice je slobodan. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here