Home Vijesti Rijeka – grad pokvarenih javnih WC-a

Rijeka – grad pokvarenih javnih WC-a

949
1

‘Proslavljeni’ javni WC na središnjoj gradskoj tržnici koji je nakon godina dilema oko konačne lokacije u listopadu prošle godine smješten uz istočno pročelje ribarnice još uvijek nije funkciji. ‘Svečano otvaranje’ javnog WC-a uz ribarnicu je odgođeno zbog kvara na mehanizmu, do kojeg je došlo prije nego ga je ijedan građanin uspio ‘krstiti’. U poplavi od 2. prosinca prošle godine, kada se veći dio prostora tržnice našao pod centimetrima vode, stradala je i Euromodulova kućica, a po svemu sudeći popravak mehanizma je vrlo kompliciran, jer i mjesec i pol dana nakon toga on još uvijek traje.

Obavljanje nužde nije moguće niti u tri ostala manja javna nužnika, a koja su još u rujnu 2008. godine postavljena u skate park na Krnjevu, uz igralište na području budućeg kampusa u Krautzekovoj ulici te na Delti uz čekalište autobusa Autotroleja za prigradske linije.

Kako piše Novi list, novonabavljeni WC-i, su na sva usta bili hvaljeni po svojoj ‘čarobnoj’ tehnici samočišćenja i minimiziranja neugodnih mirisa u vanjski prostor, a već tri mjeseca stoje i ‘čekaju Godota’. U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav tvrde kako će tri manja nužnika na Trsatu, Krnjevu i Delti proraditi tijekom ovog tjedna, iako ni nakon višednevnog čekanja nisu pojasnili što se s time dosad čekalo i zašto su još uvijek zatvoreni za ljude u nuždi.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here