Home Mozaik Mandrili s Tibetom u Stereu

Mandrili s Tibetom u Stereu

693
0

Mandrili s početkom nove 2009te kreću s koncertnom promocijom svog trećeg albuma Tibet (Aquarius Records/Spona). Za prva su tri koncerta odabrana tri najveća grada: Zagreb, Split i Rijeka. Mandrili kreću iz Rijeke u petak, 23.01. iz Stereo Dvorane; nastavljaju 29.01. u zagrebačkom klubu KSET, da bi 07.02. svirali u splitskom Quasimodu. Slijede nastupi po ostalim gradovima…

Na novim koncertima bend garantira da će svi prisutni otvorena srca biti, ako ne tjelesno, onda sigurno duhovno preneseni na Tibet. Odmah na ulazu u klub Vas očekuje tibetansko piće dobrodošlice, mirisi tibetanskih hramova, Stereo dvorana “odjevena” u scenografiju s uzorkom tkanina originalnih tibetanskih narodnih nošnji…

Dođite, uvjerite se i uhvatite svoju novu zvučnu kartu za put u Katmandu. I Dalaj Lama dolazi!

Točno 30 mjeseci nakon albuma “P” (kada su se još zvali ManDrill), riječka rock četvorka Mandrili pripremila je svoj treći po redu studijski uradak “Tibet”. Riječ je o rock albumu koji donosi novih jedanaest pjesama i jedan sasvim novi zvuk benda.

Nakon što je prethodni album “P” godinu dana čekao objavljivanje zbog saobraćajne nesreće koju su članovi benda jedva preživjeli i mjesece proveli u bolnici – tako je i “Tibetu” prethodila jedna mentalna saobraćajna nesreća. Naime, odvjetnik američkog funk benda Mandrill, koji je bio aktivan i uspješan ’70-ih godina prošloga stoljeća, zabranio im je upotrebu imena ManDrill.

Ovoga puta članovi benda nisu završili u bolnici nego u kontemplativnoj depresiji. Mjesecima nisu taknuli instrumente nego su umjesto proba odlazili u planine.

A onda su se nakon pola godine i posljednjeg izleta na Velebit zabarikadirali u svoju garažu i napisali neke nove pjesme (“Sve što nas čini takvima”, “Mt. Foreverest”, “Tibet”…), neke stare već spremne za album izbacili, neke prearanžirali (“Bez kontrole”, “Savjest”, “Ja nisam sam”…) i cijeli album u jednom dahu ponovno snimili uživo u studiju. I usmjerili ga u sasvim novom smjeru, smjeru Himalaje. Tako je ploča koja se originalno trebala zvati “C’mon”, nakon duhovne obnove postala “Tibet”.

Design ovog albuma koji potpisuje Damir Bralić je čist, jednostavan i u svakom pogledu minimalističan: “Tibet” ima 4 različite naslovne stranice CD izdanja, a svaki CD sadrži sve 4 verzije naslovne stranice, ali u drugačijem rasporedu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here