Home Mozaik Rijeka među 50 najboljih mjesta za putovanje u 2020. godini!

Rijeka među 50 najboljih mjesta za putovanje u 2020. godini!

1053
0

Nevjerojatan pogled na jadransku obalu, senzacionalne plaže i živopisno barokno srce – da i ne spominjemo jedno od najvećih svjetskih karnevalskih slavlja – čudo je da Rijeka nije bolje poznata u svijetu, piše Alertify.eu.

To bi se sve trebalo promijeniti 2020. godine, kada će treći grad Hrvatske biti proglašen Europskom prijestolnicom kulture. Obilježavanje događaja predviđeno je u lučkom gradu s više od 1.000 službenih glazbenih predstava, književnih događanja, umjetničkih izložbi i zabava; višemilijunski remont povijesne zgrade Rafinerije šećera u Gradskom muzeju Rijeka; i otvaranja novog Hiltonovog hotela s pet zvjezdica na Costabelli u travnju.

Ali možda se najviše očekuje od otvaranje broda-muzeja Galeb. Korištena kao Titova privatna jahta dok je bio predsjednik Jugoslavije, jahta – u kojoj su se zabavljali bezbrojni svjetski čelnici i poznate ličnosti – obnavlja se i pretvara u muzej uoči riječkog trenutka u središtu pozornosti.

Travel + Leisure objavio je 50 najboljih mjesta za putovanje u 2020. godini, godišnju listu najočekivanijih mjesta za posjetiti u godini koja su pred nama: Rijeka se nalazi na 41. mjestu!

Najbolje svjetske destinacije za sljedeću godinu otkrivene su ranije u časopisu Best in Lonely Planet’s Best in Travel 2020, gdje je Kvarner bio među 10 najboljih regija u svijetu za 2020. godinu

Ovo je ono što Lonely Planet kaže o Kvarnerskom zaljevu: ‘Zapušten između turističkih žarišta Dalmacije i Istre, ovaj manje razvikan dio hrvatske obale u proteklom desetljeću tiho gradi svoju vjerodostojnost. Kvarnerski zaljev je sada uistinu spreman, a njegovo glavno naselje, gusti lučki grad Rijeka, preuzeo je ulogu Europske prijestolnice kulture 2020. Sjajni novi kompleti uključuju arhitektonski preuređene prostore muzeja i kulturnih centara , U sporednim ulogama, ali spremnim za krađu predstave, nalaze se zaljevski otoci, s njihovom beskrajnom ljepotom, povijesni zidani gradovi prepuni arhitekture venecijanskog doba, brojnih plaža i značajnog šarma’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here