Home Kolumne Rimac Robotaksi: ambiciozni projekt ili prevara?

Rimac Robotaksi: ambiciozni projekt ili prevara?

358
2

Piše: Prof.dr.sc. Željko Marušić, prometni stručnjak

Dana 28. lipnja 2024. godine, u Rimčevom kampusu u Svetoj Nedelji, predstavljen je Rimac Robotaksi Verne. Međutim, umjesto da impresionira i zadivi, događaj je ispao nespretno izrežiran performance. Najvažniji trik – demonstracija autonomne vožnje razine 5 – nije uspio, što je izazvalo val kritika i sumnji u vjerodostojnost projekta.

Ključni neuspjeh: Nedostatak autonomne vožnje

Mate Rimac, u ulozi velikog mađioničara, pokušao je prikazati atraktivan naziv robotaksija i njegov vanjski i unutrašnji dizajn, ali nije uspio sakriti činjenicu da robotaksi nije imao sposobnost autonomne vožnje. Kao što se u čarobnjačkom triku zec može sakriti ispod šešira, tako se očekivalo da će robotaksi pokazati bar djelić svojih ugovorenih sposobnosti. No, zec je pobjegao – robotaksi se nije autonomno dovezao na pozornicu, već je otkriveno da je kontroliran daljinskim upravljačem.

Šokantan otkriveni detalj

Kamere su uhvatile osobu iza zastora s joystickom, što je ukazivalo na to da robotaksi Verne nije imao ni trunku autonomnosti. Na pritisak novinara, tvrtka je priznala ovu činjenicu, što je izazvalo sumnje u prevaru. Prezentacija je tako doživjela potpuni fijasko, a ključna riječ postala je “prevara”.

Video prezentacija i dodatne kontroverze: koliko je pouzdan Rimac Robotaksi?

Nakon neuspješne prezentacije, objavljen je video o razvoju Vernea, ali ni on nije prikazao ništa bitno u pogledu autonomne vožnje. Umjesto toga, djelovao je kao politički spot u predizbornoj kampanji, otkrivajući dodatne kontroverze projekta, posebno sigurnosnu redundanciju sustava upravljanja “by wire”.

Problemi sa sigurnošću

Sustav upravljanja “by wire”, predstavljen 2000. godine, još uvijek ne omogućava primjenu u tržišnim automobilima zbog prevelikih rizika. Banalni kvar samo jednog dijela upravljačkog mehanizma može izazvati opasne situacije. Pitanje koje se postavlja jest: tko će homologirati sustav bez sigurnosne redundancije kakvu ima klasičan mehanički upravljački sustav? (autoportal)

2 COMMENTS

  1. U “Prk.u Europe” mogu će je da za g.vno dobiješ 180 000 000 eura.To puno govori o P.knima,ali jednako i o EC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here