Home Vijesti Rodila u tunelu Učka!

Rodila u tunelu Učka!

6
4

Ingrid Visintin (35) iz Umaga putovala je iz Umaga u riječko rodilište nakon što je osjetila trudove. Stvari su krenule nepredviđenim tijekom kada joj je na ulazu u tunel pukao vodenjak i beba se spustila. Događaj su na izlazu iz tunela Učka prema Rijeci snimile nadzorne kamere. Ingrid je na cesti, u Renault Cliu, rodila djevojčicu Melisu 14. prosinca i sve je prošlo u najboljem redu.
– Išla sam na redoviti pregled u Umag, a liječnik je kazao da se vidimo za sedam dana. Došla sam kući i uhvatio me lagani trud. Kazala sam sebi da nije ništa. Oko 20.30 sati počeli su me hvatati češći trudovi, svakih 15-ak minuta, no rekla sam da neću ići u bolnicu, jer ne želim dugo čekati porođaj u rađaoni – priča uzbuđena mama Ingrid. No već oko 21 sat nije više mogla trpjeti bolove, te je u bakinu Cliu krenula put Rijeke u bolnicu, jer je i prvo dvoje djece rodila u Rijeci. Suprug Moreno je vozio, ispričala je Ingrid za 24 sata.
– Osjetila sam probleme pred tunelom Učka, ali sam mislila da ću izdržati. No na samom ulazu mi je pukao vodenjak i beba se spustila. Vozili smo kroz tunel, ali znala sam da nećemo izdržati. Rekla sam suprugu neka stane i zove Hitnu jer se porađam – prepričava Ingrid. Suprug je parkirao na izlazu iz tunela i otrčao po pomoć. Naišao je na vatrogasca Zdenka Merklina, djelatnika Bina-Istre, te ga zamolio za pomoć pri porođaju. Vatrogasac je potrčao do vozila.

ingridbeba
foto: 24sata

– Bodrio me, pazio i govorio mi što da radim. Bio je super. Sve je prošlo u trenu, a suprug me porodio prije nego što je stigla Hitna. Liječnici su dali suprugu da prereže pupčanu vrpcu, i bebu i mene su odvezli u riječku bolnicu – kazala je sretna mama.
– Ovo što se dogodilo je jedno veliko čudo. Svi smo sretni što smo mogli pomoći – kaže Tea Balde, glasnogovornica Bina–Istre.

Previous articleBez dopunskog, operativni zahvat do 3000 kn
Next articleJVL: Jug CO – Primorje EB 13:9

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here