Home Food & Travel Roditelji prodaju kuću i odvode djecu iz škole na putovanje: “Imat će...

Roditelji prodaju kuću i odvode djecu iz škole na putovanje: “Imat će bolje obrazovanje”

631
0

“Željeli smo im pokazati da možete izaći i doživjeti sjajna iskustva”

Prodati sve i ići na put. Ako je za mnoge to san, za obitelj iz Swindona, na jugozapadu Engleske, postalo je stvarnost. Nakon što su prodali svoju kuću i ispisali svoje troje djece iz škole, Carl i Ruth Jackson odlučili su otići kako bi svojoj djeci pružili “obrazovanje veće vrijednosti”.

Priča

Ako su nakon Covida mnogi razmišljali ostaviti sve i otići na dugo putovanje oko svijeta, malo je onih koji su to i učinili. Među njima je i obitelj Jackson. Nakon što su svoju kuću stavili na prodaju u srpnju 2022., Carl i Ruth Jackson dio su dobivenih 535.000 funti uložili u kupnju kampera, s ciljem obilaska cijele kontinentalne Europe. Nakon što su pokupili svoje troje djece iz škole – Maisie (11 godina), Pippu (10 godina) i Marleya (5 godina) – obitelj je potom krenula na dugo putovanje. Posjećeno je 28 zemalja “bez žaljenja”, priznaju roditelji, koji smatraju da su njihova djeca više naučila na putovanju nego u školi.

Bez određenog cilja, petorica su otišla bez ikakvih rezervacija: Francuska, Belgija, Skandinavija, Laponija, Finska, Grčka i Italija, prije nego što su stigli čak u Australiju i Bali. “Slijedili smo ‘njuh’,”

San nam je bio da našoj djeci pokažemo više svijeta i pokažemo da je pravi svijet vani. Želimo da naša djeca budu otvorenijeg uma. Ponekad mediji i vijesti znaju biti dosadni i negativni, htjeli smo im pokazati da se može izaći i doživjeti sjajna iskustva”, riječi su Carla, oca djece.

Djeca su se ipak školovala na daljinu, zahvaljujući pomoći škole koju su pohađali prije velikog putovanja. “Djeci se svidjela svaka minuta. Voljeli su upoznavati različite ljude i isprobavati razne vrste hrane. Vidjeli su raznolikost u svim oblicima, uključujući vrijeme.”

Nakon što su veći dio godine proveli putujući, Jacksonovi su se prošli mjesec vratili kući. Uz već navedene zemlje, Jacksoni su posjetili i Njemačku, Dansku, Švedsku, Norvešku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku, Slovačku, Češku, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Bugarsku, Tursku, Indiju, Bugarsku, Španjolsku i Portugal, sve dokumentiraju na svom Instagram profilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here