Home Sport Romano: Gvardiol ide u Chelsea, postaje najskuplji branič u povijesti!

Romano: Gvardiol ide u Chelsea, postaje najskuplji branič u povijesti!

394
0

Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, pod egidom “ekskluzivno” javlja da je danas Chelsea službeno ponudio Leipzigu 90 milijuna eura za Joška Gvaridola. Ističe da se “sada” očekuje realizacija transfera nakon što su klubovi daleko odmakli u pregovorima. Ipak, Romano dodaje da će Gvardiol do kraja ove sezone ostati u Leipzigu, a u Chelsea prijeći idućeg ljeta.

Gvardiol tako sa samo 20 godina postaje najskuplji branič u povijesti jer spomenutih 90 milijuna eura bit će rekordan iznos plaćen za stopera. Mladi Hrvat s vrha skida dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura. Iza Gvardiola ostaje i Virgil van Dijk, kojeg je Liverpool prije četiri godine platio Southamptonu 84.5 millijuna eura.

Njemački klub će na Gvardiolu zaraditi četverostruko od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je naime u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, navodi pouzdani Transfermarkt. I to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje.

Dinamo također sjajno zarađuje ovim transferom jer je u Gvardiolovom prodajnom ugovoru u Leipzig klauzula prema kojoj prvak Hrvatske dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera ovog igrača u treći klub. S obzirom na to da Chelsea plaća Leipzigu za Gvardiola 90 milijuna eura, Nijemci zarađuju 71.2 milijuna eura. Dinamo dobiva 20 posto od tog iznosa, a to je 14.24 milijuna eura.

Gvardiol je do statusa najskupljeg braniča u povijesti došao nakon samo 112 utakmica u profesionalnom nogometu. Za Dinamo je odigrao 52, za Leipzig 50 i za Hrvatsku 10 mečeva. Meteorski uspon doveo ga je do statusa najviše plaćenog stopera ikad i jednog od najboljih klubova na svijetu.

Previous articlePogođen Eurojackpot od 150.460.121 kuna!
Next articleRuski mediji: umro je Mikhail Gorbachev

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here