Home Sport Rubčić: Izborili smo pole-position za Europu

Rubčić: Izborili smo pole-position za Europu

896
0

Osam utakmica, 11 od 24 boda, tri pobjede (isto toliko poraza) i dva remija. Učinak je “kormilarenja” riječkim brodom Roberta Rubčića. Tome treba pridodati tri remija u kup-natjecanju, jedan prolaz (Zadar) i ispadanje (Zagreb) na ruletu bijele točke…

– Preuzeli smo momčad u složenoj situaciji. Vjerovao sam onda kao i sada u ovu momčad. I zadovoljan sam. Priželjkivali smo ‘pole-position’ za Europu, blizu trećeg mjesta, i uspjeli smo. U poziciji sam da sam sebi odaberem igrački kadar, spremim momčad sa svojim suradnicima. I preuzmem odgovornost. Europa je imperativ.

Kantrida je dugo bila željeznička stanica. Dolasci i odlasci. Ove zime traže se nova pojačanja.

– Mojim smo dolaskom promijenili način igre. Kod Ivančića se igrala tvrda obrana i kontra, mi smo nakon desetak dana rada igračima udahnuli druga razmišljanja, igrali prema naprijed i stvarali dosta prigoda. Ovoj momčadi sada nedostaje kvalitetan stoper, desni bočni i vezni igrač – vođa. Tipa Vugrinec. Odlasci? Razišli smo se sa Škorom i Tapalovićem. Vidjet ćemo što će biti s Cerićem, Bodrušićem i Čagljem… Nova imena? Hrvatsko je tržište siromašno, svi imaju ugovore. Nećemo se razbacivati novcem, interes kluba je iznad svega.

Najbolja utakmica pod vašim vodstvom?

– Prva, ona u Varaždinu, kada smo izvukli samo bod nakon vodstva 3-0. Sat vremena se na terenu vidjela trenerska ruka. Igrači su prihvatili sve taktičke zamisli. Na kraju je, nažalost, ponestalo goriva u spremniku.

Kao desni bočni igrali su Miladin, do ozljede, Ljubović, Turkalj, Cerić, Bodrušić, Novaković i na kraju – mladi Kreillach…

– Kreillach je na kraju bio osvježenje. Rupu smo krpali kako smo mogli. Mozaik momčadi se ne stvara preko noći. Novu Rijeku, u kontinuitetu, vidjet ćete u proljetnom nastavku.

S probuđenim Ahmadom Sharbinijem…

– Ahmad nije prošao pripreme, bio je najnespremniji igrač. Treba ga podignuti 30 posto i bit će opet – top. Ne, nije da mu ne odgovara sustav igre, i dalje ćemo igrati 4-2-3-1. S Križmanom na lijevoj strani. Stekao je povjerenje. Vjerujem u mlade, u Pamića, Ljubovića, Turkalja, Kreillacha, Tadejevića, Gerca…

Ali proljeće bez Anasa Sharbinija?

– Anas ima ugovor do 2010. Istina je da je prerastao ovu momčad. Oscilira iz tog razloga, teško ga je motivirati. Izvanserijski je igrač, nedostaje mu ona profesionalnost koja bi ga oslobodila tog problema. Ako dođe ponuda u interesu kluba… – zaključio je Rubčić. (jutarnji.hr)

Previous articleSvjetska banka odobrila 84 milijuna eura za Rijeka Gateway II
Next articleJutarnje kvalifikacije drugog dana Evropskog prvenstva u malim bazenima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here