Home Sport Rubčić: Na klupi su svi bili protiv toga da uvedem Cerića

Rubčić: Na klupi su svi bili protiv toga da uvedem Cerića

960
0

Robert Rubčić ne zna folirati. Trener riječkoga prvoligaša otvoreno je poslije utakmice, u smiraju koje je njegova momčad spretno i sretno došla do vrijedne pobjede, priznao da je ostao bez teksta poslije svega što se u sudačkoj nadoknadi događalo na travnjaku stadiona na Kantridi. Istodobno nije prihvaćao kritike na račun nekih svojih nelogičnih prosudbi, zbog kojih je u većem dijelu utakmice patila igra »bijelih«.
    – Teško je biti rječit poslije ovako stresne utakmice – rekao je Rubčić. – Ušli smo u utakmicu bez nekolicine vrlo važnih igrača i to se moralo osjetiti. Na žalost, već smo na početku utakmice ostali bez igrača, ali to se nije osjetilo u našoj igri. Stvarali smo prilike, vršili pritisak. na poluvremenu sam igračima rekao da moramo u nastavku utakmice biti staloženi i mirni, čekati priliku za postizanje pogotka iz kontre. Međutim, odmah na početku drugoga poluvremena dogodila se jedna nesmotrenost naše zadnje linije i primili smo pogodak. Na našu sreću, uspjeli smo u završnici iskoristiti višak igrača i preko Cerića doći do pobjede. 
    Trener »bijelih« pritom se rado pohvalio kockarskim potezom i uvođenjem u igru klasičnoga stopera u situaciji kad je momčadi silno nedostajao gol-igrač.
    – Na klupi su svi bili protiv toga da uvedem Cerića – otkriva Rubčić. – Znam da je to možda izgledalo nerezonski, ali nisam odustao od svoje namjere. Možda je to bio kockarski potez, ali na kraju mi se isplatio. Do kada ću trpjeti Čaglja? Pitanje je na mjestu. Činjenica je da to više ne može biti slučajno. Već smo u više navrata istrpjeli takvo njegovo ponašanje, znajući da smo tanki u kadru. Međutim, on je u posljednje vrijeme svojim igrama vratio naše povjerenje. Na žalost, opet je napravio istu pogrešku. Ne znam hoće li snositi konzekvence, ja sam osobno protiv bilo kakvoga kažnjavanja igrača.
    Zanimljivo je bilo čuti Rubčićevo objašnjenje za izostanak adekvatne reakcije s klupe u trenucima Čagljeva isključenja.
    – Nisam reagirao izmjenom poslije Čagljeva isključenja, jednostavno sam Pamića pomaknuo u zadnju liniju – objašnjava Rubčić. – Istina je, Landeka je ostao sam u sredini, ali on je igrač koji može pokriti velik dio terena. Što sam mogao? Da sam, recimo, izvadio Sharbinija siguran sam da u nastavku utakmice nebismo bili tako opasni. Ahmad je igrač koji u svakom trenutku može odlučiti utakmicu. Na kraju sam odlučio izvaditi Landeku, jer sam zaključio da nam sredina u situaciji naše brojčane nadmoći i rasporedu snaga na terenu više nije potrebna. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here