Home Sport Rubčić: Navijači su nas nosili prema pobjedi

Rubčić: Navijači su nas nosili prema pobjedi

181
0

Onoga trenutka kada je Vlado Svilokos posljednji put puhnuo u zviždaljku, na tartan stazi uz klupu domaće momčadi trener »bijelih« Robert Rubčić poletio je u zagrljaj svojih najbližih suradnika i počeo slaviti prvu pobjedu za kormilom riječkoga prvoligaša. Dugo je čekao na radost premijernoga troboda i dočekao ga u susretu protiv najtežega protivnika.
    – Uoči utakmice smo bili u vrlo teškoj situaciji, možete samo zamisliti u kakvom je psihološkom stanju bila momčad – rekao je Rubčić. – Dugo smo razmišljali kako postaviti igru i na kraju se odlučili za ofenzivnu formaciju 4-3-3. Agresivno smo ušli u utakmicu i to nam se isplatilo. Rano Bišćanovo isključenje itekako nam je pomoglo u nastavku utakmice, iako je »Dinamo« bio vrlo opasan i s igračem manje. Međutim, maksimalno ozbiljno i koncentrirano odigrali smo cijelu utakmicu i to nam se na kraju isplatilo. Čestitam igračima na uloženom trudu.
    Prva Rubčićeva pobjeda za kormilom »Rijeke« ostala je u sjeni oštrih kritika »Dinamova« trenera Branka Ivankovića na račun suđenja Vlade Svilokosa, koji je prema njegovom mišljenju prestrogo dosudio crveni karton Igoru Bišćanu i propustio jednako reagirati poslije grubih prekršaja riječkih nogometaša Anasa Sharbinija i Igora Novakovića.
    – Bišćan nije kriv za poraz »Dinama«, sudac je tako odlučio, a je li prekršaj bio za žuti ili crveni karton…. To je u svakom slučaju bila odluka na našu štetu, ne znam samo zašto Anas Sharbini i Novaković zbog svojih startova nisu dobili izravni crveni karton – rekao je poslije utakmice trener »modrih«, koji je očito vrlo brzo shvatio da je pretjerao kad je u suđenju potražio uzroke poraza, pa se korigirao.
    – Bišćanov crveni karton nije najvažnija stvar na ovoj utakmici, koja je bila tradicionalno čvrsta i borbena. Ovaj put i na rubu incidenta. Smatram da smo, bez obzira što smo rano ostali s igračem manje, u većem dijelu utakmice bili bolja momčad. Stvarali smo poluprilike, bili opasni. Šteta što je kod mojih nogometaša nedostajalo koncentracije da naplate uložen trud. Mandžukić je imao odličnu priliku, bili smo nadomak izjednačenju. Nemam što zamjeriti svojim igračima, tužni smo zbog poraza, ali igrači su pokazali poštenje u igri.
    Konačno je i trener »Rijeke« poslije jedne utakmice konstatirao da su njegovi igračui i htjeli i mogli.
    – Kod mojih nogometaša bila je prisutna silna motivacija, ali i publika je odigrala svoju ulogu u ovoj pobjedničkoj priči. Navijači su nas od prve minute nosili prema pobjedi – rekao je Rubčić. (novi list)

Previous articleLet 3 je povrijedio moral anonimnih Varaždinaca
Next articleAudiology u opatijskom disko klubu Seven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here