Home Vijesti Rusi imaju cjepivo protiv korone, Putin prvi cijepio kćer!

Rusi imaju cjepivo protiv korone, Putin prvi cijepio kćer!

1482
1

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da su Rusi registrirali prvo cjepivo protiv korone na svijetu.

Kako prenosi ruska novinska agencija Tass, Putin je to objavio na sastanku s članovima ruske vlade.

“Koliko ja znam, jutros je registrirano prvo cjepivo protiv koronavirusa na svijetu”, rekao je Putin te dodao kako se nada da će Rusija uskoro početi s masovnom proizvodnjom cjepiva.

Putin je kazao i da cjepivo još nije prošlo sva klinička testiranja, dodavši kako funkcionira “dovoljno učinkovito”.

Putinovu izjavu prenio je i AFP.

Cijepila se jedna od Putinovih kćeri

Tass je javio i kako se protiv korone prva cijepila jedna od Putinovih kćeri.

“Jedna od mojih kćeri već je primila cjepivo. Nakon cijepljenja imala je blago povišenu temperaturu, no već drugi dan imala je temperaturu od 37°”, kazao je Putin.

Kako prenosi Russia Today, prema izjavama iz ruske vlade, cjepivo će od rujna biti dostupno zdravstvenim radnicima, dok će građanima biti na raspolaganju od siječnja.

WHO pozvao na oprez oko ruskog cjepiva

Podsjetimo, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je nedavno Rusiju da slijedi međunarodne smjernice u proizvodnji cjepiva protiv covida-19, nakon što je ta zemlja rekla da će početi s cijepljenjem stanovništva protiv koronavirusa u listopadu.

Ponekad pojedinačni istraživači tvrde da su nešto pronašli, što je, naravno, izvanredna novost”, rekao je glasnogovornik WHO-a Christian Lindmeier novinarima.

“Ali između pronalaska ili indicija da se posjeduje cjepivo koje djeluje i cjepiva koje je prošlo sve faze je velika razlika”, dodao je.

Rusko cjepivo nije na WHO-ovoj listi od šest cjepiva koja su došla do treće faze kliničkih ispitivanja, naveo je WHO prije tjedan dana.

1 COMMENT

  1. Rusiju diskriminiraju u svemu sto radi to je jako podlo od zapada koji radi sto hoće podmeće ratove i zatim pljačka druge države sije viruse po svijetu a kao propagira slobodno tržište i demokraciju a sve to krše

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here