Home Vijesti Rusi ponovno planiraju napasti Kijev?

Rusi ponovno planiraju napasti Kijev?

89
0
Ukrajinac s ruskim zarobljenicima

Rusija navodno razmišlja o drugom napadu na ukrajinski glavni grad Kijev. Meduza, informativna web stranica sa sjedištem u Latviji, priopćila je kako u Moskvi postoje obnovljene nade da može pobijediti u ratu iscrpljivanja u Ukrajini.

Putinova administracija počinje razmišljati da može izvojevati potpunu pobjedu do kraja godine, izvijestili su izvori Meduze, prenosi Sky News. Za dva njihova izvora se tvrdi da su “bliski Kremlju”, a drugi su “unutar same Putinove administracije”.

Postoje “minimalni” i “maksimalni” pragovi za proglašenje uspješne i završene “specijalne vojne operacije”, navodi Meduza. Minimum je navodno zauzimanje istočne regije Donbasa, a maksimalni cilj je zauzimanje Kijeva.

Raniji napad na glavni grad nije uspio, što je dovelo do fokusiranja na Donbas. Čini se da Moskva shvaća da će drugi pokušaj zauzimanja Kijeva biti velika operacija.

“Ruski vojni čelnici očito su se pomirili s činjenicom da se glavni grad Ukrajine ne može ‘zarobiti uz malo krvoprolića’, što znači da bi za svaku drugu ofenzivu bilo potrebno više vojnika”, piše Meduza

Previous articleU Transfermarktu se malo zaigrali: Napisali da je Drmić igrač Dinama pa sve obrisali!
Next articlePrometna nnesreća iznad Bakra prema Bakarcu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here