Home Vijesti Ruske oružane snage primile gotovo 42000 pritužbi od rodbine nestalih i zarobljenih...

Ruske oružane snage primile gotovo 42000 pritužbi od rodbine nestalih i zarobljenih vojnika

148
0

Kremlj je u travnju primio gotovo 42.000 pritužbi od rodbine vojnika nestalih u Ukrajini, izvijestio je u četvrtak istraživačko izdanje iStories.

Službeni podaci otkrivaju da je administracija predsjednika Vladimira Putina zaprimila 41.666 zahtjeva vezanih za nestale ili zarobljene vojnike.

Ruska vlada nije objavila nikakve službene podatke o broju poginulih u Ukrajini od 25. ožujka, kada je objavila da je tijekom sukoba poginuo 1.351 muškarac.

Neovisna istraga koju je provela iStories od tada je procijenila da je umrlo više od 3000, na temelju javno dostupnih podataka lokalnih vlasti i društvenih medija.

“Vrsta ljudi koji pišu predsjedniku obično su lojalni, ali apolitični”, rekao je za iStories Abbas Gallyamov, politički konzultant i bivši Putinov govornik.

“Ovo su obični ljudi… s tradicionalnim mentalitetom i vjerom u ljubaznog patrijarhalnog cara.”

Gallyamov je sugerirao da se ta brojka odnosi samo na neke od članova obitelji koji trenutno traže nestale ili zarobljene vojnike.

“Većina njih nikome ne piše, ne vjeruju baš da će im vlast učiniti nešto dobro”, kaže.

Podaci Kremlja ne pokazuju koliko je pritužbi obrađeno, niti jesu li dostavljeni konačni odgovori onima na koje se to odnosi.

Ukrajina je priopćila da je početkom travnja držala oko 600 ruskih ratnih zarobljenika. Prema Kijevu, više od 400 vojnika do sada je razmijenjeno s Moskvom u 14 razmjena zarobljenika. Moskva nije objavila vlastite brojke.

Jedna istaknuta organizacija za prava vojnika, Savez komiteta vojničkih majki Rusije, rekla je da je primila “nekoliko stotina” zahtjeva u kojima se traže informacije o nestalim vojnicima.

Previous articleKod Rabca ulovio morskog psa, a onda je naišao veći i zaljuljao mu barku!
Next articleSlovenci grade punom parom drugi kolosijek željezničke pruge koja je ključna za razvoj Luke Kopar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here