Home Vijesti Ruske snage ubile glavnog dirigenta hersonske opere jer je odbio surađivati s...

Ruske snage ubile glavnog dirigenta hersonske opere jer je odbio surađivati s okupatorom

193
0

Kako piše u službenom dopisu Ministarstva kulture Ukrajine, Kerpatenko je ubijen u vlastitom domu jer je odbio surađivati s okupatorima:

Dana 14. listopada saznali smo o brutalnom ubojstvu dirigenta Khersonskog glazbeno-dramskog kazališta nazvanog po Nikolaju Kulishu.
Nakon što je Jurij Kerpatenko odbio surađivati ​​s okupatorima, ruski vojnici su ga ustrijelili u vlastitom domu. Tu vijest je izvijestila novinarka Elena Vanina.
Jurij Kerpatenko je radio u Khersonskoj regionalnoj filharmoniji od 2000. Godine 2004. postao je glavni dirigent Khersonskog glazbeno-dramskog kazališta Mykola Kulish. Bio je glavni dirigent Gileya Chamber Orchestra.
Jurij Kerpatenko otvoreno je pokazao svoj građanski stav i odbio napustiti okupirani Herson.
Prema web stranici Kherson. Online, do 1. listopada, Međunarodnog dana glazbe, stanari su zajedno sa suradnicima u filharmoniji planirali u Hersonu svečani koncert na kojem će nastupiti poznati komorni orkestar “Gilea”. Ovim koncertom okupatori su namjeravali pokazati takozvano “poboljšanje mirnog života” u Hersonu. Međutim, dirigent orkestra Jurij Kerpatenko kategorički je odbio suradnju sa okupatorima.
Izražavamo najdublju sućut Jurijevim voljenima i kolegama. Vječnaja pamjat

Previous articleNovi Bidenov incident: Približio se djevojci s leđa pa joj šaputao u uho! (VIDEO)
Next articleSrpski ministar: Srbiji nije mjesto u EU, prijateljstvo s Rusijom je važno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here