Home Mozaik Sa 7 godina se žrtvuje i odlazi u sirotište kako bi spasio...

Sa 7 godina se žrtvuje i odlazi u sirotište kako bi spasio svoju braću

155
0
pexels vincent nguyen 15477550

Imao je samo sedam godina kada je morao donijeti odluku koja će promijeniti tijek ne samo njegovog života, već i čitave njegove obitelji. Tung Ciotti, koji sada ima 38 godina, odlučio se žrtvovati i otići u sirotište kako bi omogućio da se njegova majka i dva brata prehrane. Situacija ekstremnog siromaštva u kojoj je obitelj živjela u selu u Vijetnamu tri sata udaljenom od glavnog grada Hanoja.

«Moja majka je razgovarala sa mnom i moja dva brata, od 14 i 3 godine. Rekla nam je da nema hrane za sve pa je potrebno da se jedan od nas trojice žrtvuje i ode u sirotište s nadom u bolju budućnost», kaže danas za talijanski list Corriere della Sera.

Sirotište kao izbor

Tung je ostao u sirotištu dvije godine, a zatim ga je posvojila talijanska obitelj iz Veneta. Njegovi posvojitelji s ljubavlju su ga prihvatili u Cadoreu, ponudivši mu priliku da uči i za sebe izgradi budućnost. Priliku je maksimalno iskoristio, postavši etablirani poduzetnik u sektoru optike s više prodajnih mjesta. Istovremeno, Tung se uspio afirmirati i u privatnom životu, pronašavši ljubav i izgradivši obitelj s djevojkom Mariangelom, s kojom je dobio četvero djece.

Korijeni

Unatoč uspjehu i sreći koju je pronašao u Italiji, Tung je osjećao rastuću želju da ponovno otkrije svoje porijeklo i pronađe svoju biološku obitelj u Vijetnamu.

Pandemija Covid-19 i njezine razorne posljedice nagnale su ga da krene na putovanje kako bi ponovno zagrlio svoju majku i braću i sestre, strahujući da bi moglo biti prekasno. Zahvaljujući pomoći vijetnamskog veleposlanstva i pomoći prijatelja, Tung je uspio locirati svoju obitelj. Nakon emotivnog čekanja, u rujnu 2022. ponovno se susreo s njima na dirljivom sastanku u zračnoj luci Hanoi.

Obitelj u Vijetnamu

Ovo putovanje nije bila samo prilika za Tunga da se ponovno poveže sa svojim korijenima, već i način da svoju djecu upozna s kulturom i proširenom obitelji u Vijetnamu. Na taj način je stvorio most između dva svijeta i dvije kulture. Unatoč jezičnoj barijeri, Tung i njegova biološka obitelj održavaju blisku vezu. Svakodnevno komunicirajući putem videopoziva i uz pomoć prevoditelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here