Home Mozaik Sa ovom fotkom majke i kćeri nešto nije uredu, psihijatar otkrio i...

Sa ovom fotkom majke i kćeri nešto nije uredu, psihijatar otkrio i što: Kad čujete naježiti ćete se od glave do pete!

152
0
1510720 rrr ls
1510720 rrr ls

Fotografija prikazuje Ruskinju Dinu Azizovu i njezinu najstariju kćer Diljaru – i dok se na prvi pogled čini kao obična fotografija majke i kćeri koje su identično odjevene, a nekima je i simpatična, cijela je priča daleko zlokobnija . Mnogi ruski psihijatri tvrde da na prvi pogled znaju da nešto nije u redu; ne samo da majka i kći nose apsolutno iste kombinezone – istog kroja, s istim uzorcima, nego imaju i iste remene, iste naušnice i identične frizure, čak im je i položaj tijela sličan, kao i način na koji držati ih za ruke.

Jasna je Dinina namjera da kćer učini svojim duplikatom, što dalje implicira da je imala patološki mehanizam u svom roditeljskom pristupu. Nažalost, njezina životna priča i niz strašnih događaja jasno svjedoče kako su traume iz djetinjstva ovu ženu pretvorile u tragičnu osobu opasnu za okolinu, koja je, možda i nesvjesno, uništila svoj život i živote svoje djece.

1510719 bez naziva ff
1510719 bez naziva ff

Nesretna ljubav dovela je do emotivnog i psihičkog sloma

Dina Azizova rođena je i odrasla u muslimanskoj obitelji, a za prvog supruga Dauta nije se udala iz ljubavi. Bio je iz velike obitelji, s jakim obiteljskim tradicijama koje su se morale poštivati ​​- na primjer, sva su djeca morala imati ime na slovo D. Tako je njihova prva kći dobila ime Diljara. Dinin i Dout brak nije potrajao, on je puno pio i često je dizao ruku na nju. Shvatila je da tako ne može živjeti pa je povela kćer sa sobom i pobjegla u Uzbekistan. Tamo je Dina upoznala Ruslana, čovjeka koji joj je obilježio život i za kojeg se patološki vezala, iako joj nije uzvratila.

Par je izlazio neko vrijeme, iako je Ruslan bio hladan prema njoj i držao se podalje. S vremenom je, međutim, postala opsjednuta njime i ljubav se pretvorila u maniju. No, u jednom je trenutku započela aferu s mnogo starijim Sujonom Rahmatovim, kako bi se inatirala i osvetila Ruslanu. Naknadno se čak i udala za Rahmatova, a par je dobio troje djece, iako je prijateljima priznala da je to učinila samo u inat bivšem partneru. Zapravo se nadala da će Ruslan postati ljubomoran i ponovno zadobiti interes, no dogodilo se suprotno – potpuno ga je izgubio.

Neuzvraćenu ljubav prema Ruslanu Dina je nosila kroz život i javno ju je pokazivala – pratila je njegov život na internetu, pisala mu pisma, otvarala svoje naloge na društvenim mrežama nazivajući ih “Ruslanova voljena”.

Jedan nasilan brak, krah velike ljubavi, udaja za čovjeka kojeg ne voli i život u siromaštvu – sve je to emotivno potreslo Dinu i dovelo do psihičke nestabilnosti koja će skupo koštati sve oko nje.

Otac na poslu u udaljenim područjima Rusije, majka je djeci napravila pakao od života

Dina i Sujun su se u potrazi za boljim životom preselili u Rusiju, a sljedećih su godina dobili troje djece – kćeri Darinu i Dianu te sina Davida. Radio je u udaljenim područjima Rusije kako bi osigurao više novca za svoju obitelj, tako da je rijetko bio kod kuće, što mu je onemogućilo da vidi kako se mentalno stanje njegove žene dramatično mijenja.

Unatoč Sujuninim naporima, financijska situacija obitelji nije se popravila pa se ova žena odlučila na prijevaru. Na društvenim mrežama objavila je kako joj je dijagnosticiran rak te je počela skupljati novac za liječenje, a činjenica da ima četvero djece nagnala je ljude da joj uplate velike svote novca. Zahvaljujući dobivenim sredstvima, obitelj je uspjela izgraditi dvokatnicu, a Dina je inzistirala da se oko nje sagradi visoka ograda – to je kasnije pridonijelo da susjedstvo ne vidi jasno što se u njoj događa.

U međuvremenu, Dina je svom troje mlađe djece doslovno napravila pakao. Dok je u kući živjela najstarija Diljara, koju Dina nije voljela jer je jako podsjećala na oca, sve je bilo relativno mirno. Međutim, kada je djevojčica završila u zatvoru, jer je i sama bila problem, Dina je počela da muči troje mlađe djece na najstrašnije načine. Svaki dan ih je tukla, izbacivala iz škole i držala u izolaciji 11 godina. Djeca su morala rano ustati, sami ispeći kruh i to je bilo praktički sve što su jeli, iako su hladnjaci bili puni raznovrsne hrane. Osim kruha, drugu hranu nisu smjeli dotaknuti, a majka im je tek ponekad davala tjesteninu ili povrće. Ponekad su morali skupljati mrvice jer im Dina nije davala puno kruha.

Sujun nije pokušavao zaštititi svoju djecu – možda je zatvarao oči na sve što se događa, odlučan da se ne svađa sa svojom ženom, ili možda stvarno nije znao što se točno događa. Naime, kasnije je novinarima rekao kako vjeruje da djeca pohađaju školu na daljinu, a da se Dina dok je on kod kuće pretvarao da je sve u redu. Ispričao je kako je njegova supruga tih dana cijelo kućanstvo pretvorila u kazalište, darujući mu lijepo odjevenu, uspješnu djecu. Malo tko je u Rusiji povjerovao Sujunovim izjavama, no njegova najstarija kći Darina potvrdila je očeve izjave.

Dinino se stanje nastavilo pogoršavati; pogotovo nakon što je poslala Ruslanu pozamašnu svotu novca da mu vrati dugove. Naknadno se sastao s njom kako bi joj se zahvalio, a ona je bila uvjerena da će se njihova ljubavna priča obnoviti. Kada je trajno pobjegao iz ove priče, Dinini psihički problemi došli su do izražaja. Sve se više ljutila na djecu i svoje nezadovoljstvo iskaljivala na njima.

Kuća je bila puna hrane i igračaka – djeca nisu smjela ništa ni dotaknuti

Kad je obitelj dobila novac, Dina ga je počela trošiti na ekscentričnosti – kupila je ogromne zalihe stvari i hrane, ali djeci je bilo strogo zabranjeno da ih uopće diraju. Godinama je kupovala sve i svašta, a sve je ostalo neraspakirano, u originalnim kutijama – ormari i police su bili puni, a kuća je izgledala kao skladište.

Dinina najveća strast bile su lutke, a za njih je čak i šivala odjeću. I dok je Sujun vjerovao da su to igračke njegovih kćeri, djevojčicama ih je bilo zabranjeno dirati. Dina je na zid objesila najljepše lutke. U isto vrijeme pokušavala je od svojih kćeri napraviti žive lutke. Obojila im je kosu u platinasto plavu, našminkala ih, napravila im frizure s mašnama poput lutke u kosi, a šivala im je i odjeću poput lutke. Čak su i na slikama i videima na društvenim mrežama djevojčice izgledale poput porculanskih lutkica. S druge strane, nisu djelovali iscrpljeno niti bolesno, pa nitko sa strane nije mogao ni pomisliti da djeca žive u užasnim uvjetima. No, Dinine kćeri u rijetkim su prilikama nosile prekrasne haljine i perike, uglavnom samo za potrebe fotografiranja. U stvarnosti su većinu vremena nosili prljavu, staru odjeću i bilo im je zabranjeno kupanje.

Na ovaj neobičan, bizaran način Dina je zapravo izražavala duboku ogorčenost i traumu iz vlastitog djetinjstva. Otac ju je drakonski odgajao, često su je tukli, a kad bi naljutila oca, uzimao je njezine lutke i bacao ih u užarenu peć. Tako su Dini pred očima izgorjele omiljene igračke.

Bijeg djece od majčina ludila i njezina strašnog kraja

Agonija je trajala više od desetljeća, a na kraju je tada 20-godišnja Darina iz ovog pakla uspjela spasiti sebe, svoju sestru i brata. Naime, Dina je imala nekoliko mobitela od kojih je jedan izgubila kod kuće. Darina ju je slučajno pronašla, a potom potajno zadržala za sebe. Uređaj je bio spojen na kućni internet pa je djevojka željna druženja počela koristiti aplikacije za online upoznavanje. Zbližila se s mladićem kojem je ispričala cijelu priču, a on je prihvatio pomoći joj i pružiti utočište njoj, ali i Diani i Davidu. Kad je Dina prvi put izašla iz kuće, djeca su pobjegla.

To je 55-godišnju Dinu potpuno izbezumilo – isprva ih je pokušavala pronaći, trčeći ulicama sa svjetiljkom u ruci i upozoravajući susjede. Svi su bili šokirani, jer su vjerovali da djeca žive sa svojom najstarijom sestrom Diljarom i da su zapravo zatvoreni u vlastitoj kući. Jedan od susjeda pozvao je policiju koja je vrlo brzo locirala svo troje djece. Kada su čuli razloge bijega, predstavnici reda i mira kontaktirali su Dinu i uputili se na njezinu adresu. No, Dina nije čekala daljnji razvoj događaja – objesila se i zapalila kuću. Prije toga je svojoj najstarijoj kćeri Dilyari poslala SMS: “Volim te. Molim te, oprosti mi. Reci Darinu i Diani da ću ih uvijek voljeti. Žao mi je.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here