Home Vijesti Samo Adris može preuzeti Uljanik, 3. maj i Croatia osiguranje. Odjednom!

Samo Adris može preuzeti Uljanik, 3. maj i Croatia osiguranje. Odjednom!

1369
0

Bogata Adris grupa svojem je nizu potencijalnih preuzimanja dodala još jedno – pulskog brodogradilišta Uljanik. Kako su u Adrisu šturo naveli, spremni su sudjelovati u dokapitalizaciji danas najuspješnijeg hrvatskog brodogradilišta, čime se otvara i prostor za preuzimanje riječkog 3. maja, kojeg, prema Vladinu planu, Uljanik kani kupiti kako bi ga se spasilo. Uljanik želi prikupiti kapital vrijedan 300 milijuna kuna, a želja Adrisa da kupi dio brodogradilišta pomalo je začudila investicijsku javnost, piše Jutarnji list.

– Iznenadila me odluka Adrisa da uđe u brodogradnju. Možda je u pitanju i patriotski zov da pomognu regiji u kojoj ionako mnogo ulažu. Ne treba ipak smetnuti s uma da je Uljanik jedno od najspješnijih brodogradilišta u Hrvatskoj – kaže Goran Vorkapić, broker i investicijski savjetnik u Centar banci.

S Adris grupom u posljednje se vrijeme povezuje niz najava preuzimanja i investicija, čime ona radi sve jasniji odmak od turističkog i duhanskog biznisa. Prvo je početkom godine najavljeno da ta moćna grupacija želi preuzeti najvećeg hrvatskog osiguravatelja, Croatia osiguranje, čija privatizacija počinje u proljeće, a onda je nakon nekog vremena javnost počela spekulirati da Adrisu ni to nije dovoljno te da je bacio oko i na najvećeg slovenskog osiguravatelja, Triglav osiguranj, piše Jutarnji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here