Home Tehnologija Samo u Brazilu: iPhone s Androidom!

Samo u Brazilu: iPhone s Androidom!

839
0

0911007.48Brazilski regulatori tržišta odlučili su da Apple nema ekskluzivna prava da koristi zaštitni znak ‘iPhone’ u toj zemlji. Američki tehnološki gigant već je podnio žalbu na tu odluku. Spor je nastao zbog toga jer je lokalna kompanija Gradiente Eletronica registrirala ime “iPhone” još 2000. godine, dakle šest godina prije američke tvrtke.

Apple će ipak i dalje u Brazilu smjeti prodavati uređaje sa zaštitnim znakom “iPhone”..

Ipak, ova odluka također znači da Gradiente Eletronica sada ima mogućnost za podizanje tužbi zbog ekskluzivnih prava na najvećem južnoameričkom tržištu.

Institut za industrijsko vlasništvo (INPI) u izjavi za BBC rekao je da se ova odluka odnosi isključivo na “handset” uređaje, te da Apple i dalje ima ekskluzivna prava da koristi iPhone ime na drugim objektima, uključujući odjeću, softver i razne vrste publikacija.

Brazilska firma namjerava pustiti u prodaju svoj prvi “IPHONE” Neo One koji će stajati četvrtinu cijene koliko košta novi Appleov iPhone 5. Uređaj će pogoniti inačica 2.3 Gingerbread Googleova operativnog sustava Android. Ima touchscreen, podršku za dual-SIM karticu i 3G povezivost.(sb/BBC/Electronista)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here