Home Najnovije Sanader i Ježić dogovarali pranje novca na utakmici Lige prvaka?

Sanader i Ježić dogovarali pranje novca na utakmici Lige prvaka?

1106
0

Tajni dogovor o navodnoj MOL-ovoj proviziji od 10 milijuna eura Ivi Sanaderu utanačen je 2009. na letu za Milano na utakmicu Lige prvaka, piše Jutarnji list, pozivajući se na neslužbene informacije, uoči novoga USKOK-ovog ispitivanja Sanadera upravo oko primanja mita od prvog čovjeka mađarskoga MOL-a Zsolta Hernadija.

Nakon što je prije 20-ak dana Sanader iznio svoju obranu u slučajevima Fimi media i Hypo banka, bivšeg HDZ-ova premijera USKOK bi u utorak u 13.30 sati opet u Remetincu trebao ispitati i u najkontroverznijem od slučajeva koji mu se stavljaju na teret – da je za mito od 10 milijuna eura, koje mu je dao Hernadi, Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini.


Robert Ježić

Jutarnji list piše da je u međuvremenu USKOK detektirao važan trag u istrazi; istražitelji su navodno došli do informacija da su Sanader i Robert Ježić 20. listopada 2009. na putu za utakmicu Lige prvaka između Intera i Dinama iz Kijeva, dogovorili da polovica od navodnih 10 milijuna eura mita ipak ne ide preko Ježićeve tvrtke Xenoplast&Shipping AG u Švicarskoj.

Naime, prva polovica već je ranije bila isplaćena u dvije tranše, ali zbog prozivki oko spornih ugovora koji štete Ini, Sanader i Ježić dogovorili su u Zurichu navodno novi način prebacivanja ‘provizije’, pri čemu se kao vjerojatna nova opcija spominje tvrtka s kojom je povezan Sanaderov brat u Švicarskoj, gdje je promijenio ime postavši od Vlade Flavio. Sve to istražiteljima je, prema pisanju Jutarnjega lista, navodno priznao sam Ježić, ali su prikupljeni i drugi dokazi.

Zanimljivo je da su ni nakon mjesec dana nakon tog sastanka u Zurichu raskinuti ugovori između Ježićeve tvrtke u Švicarskoj i off-shore kompanija s Cipra, Ceroma Holdings Limited i Hangarn Oil Products Trading LTD, s kojima je ona imala sklopljene ugovore o savjetovanju. Pritom je pri raskidu navedeno da nikakve savjetodavne usluge nisu pružene, ali unatoč tome nikada nitko nije tražio povrat isplaćenih pet milijuna eura, koji su tako ostali na računu Ježićeve tvrtke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here