Home Vijesti Sat vremena za prolazak kroz središte Rijeke

Sat vremena za prolazak kroz središte Rijeke

954
0

Rijeka i Riječani imali su jučer priliku »uživati« u još jednom prometnom kolapsu koji je i ovom prilikom u potpunosti paralizirao ne samo središte grada, već i sve glavne prometnice koje vode u i iz grada. Pod blokadom vozila bila je tako cijela Mlaka, Turnić te Vežica i Pećine, a kolone vozile protezale su se duž Zvonimirove, Krešimirove i Čandekove ulice te Ulicom Žrtava fašizma, duž Pomeria, te naravno Strossmayerovom i Kumičićevom ulicom. Za prolazak kroz centar grada trebalo je punih sat vremena, točnije toliko se u koloni vozilo od Željezničkog kolodvora do parkirališta Delta.
I dok je nedavni prometni kolaps, o kojem je naš list pisao, bio uzrokovan nesrećom na riječkoj obilaznici i višesatnim stavljanjem izvan funkcije tog bitnog prometnog pravca, jučerašnji uzrok kolapsa, kako ističu u Rijeka prometu, je kiša i činjenica da je bio zadnji radni dan u tjednu.
– Već je dobro poznata stvar da je ponedjeljkom i petkom promet u našem gradu pojačan, tako da se ne može definirati neki poseban razlog za stvaranje gužve. Moguće je također i kako su mnogi naši sugrađani odlučili krenuti u grad automobilima zbog lošeg vremena, odnosno kiše, kazao je glasnogovornik Rijeka prometa Robert Maršanić. Dodao je i kako gužvu nije prouzročila prometna nezgoda ili nešto slično.
Međutim, bilo kako bilo, Riječani koji su se jučer u poslijepodnevnim satima zatekli u gradu zasigurno nisu stigli do svog odredišta na vrijeme, a osim onih koji su se živcirali u svojim automobilima, živce su trošili, i to na kiši, i oni koji su čekali javni gradski prijevoz. Autobusi su naravno kasnili, a problema su imali i djelatnici Hitne pomoći koji se svojim vozilima nisu mogli probiti kroz gradsku gužvu. I ovog puta se na izlaz iz kruga riječke bolnice čekalo oko sat vremena.
Uglavnom, bez obzira na činjenicu što je jučer bio petak, odnosno zadnji radni dan u tjednu, te što je padala kiša, više je no jasno kako Rijeka, odnosno riječke prometnice, više nisu dostatne za broj automobila koji njima prometuju te kako su hitno nužna nova rješenja, odnosno ili nove prometnice, ili novi prometni režimi.

Previous articleDiračje – Rujevica – Škurinje u prometu 1. svibnja
Next articleLet 3 otkazao sve nastupe do kraja 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here