Home Vijesti Savez SDP-a i Burića osigurao Komadini skupštinsku većinu!

Savez SDP-a i Burića osigurao Komadini skupštinsku većinu!

1329
0

Treća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije potvrdila je raspad oporbene polovice skupštine započet prije tjedan dana. Nakon što su na drugoj sjednici iz oporbenog dogovora iskočili vijećnici Akcije mladih, na trećoj sjednici je odlučujući glas SDP-ovoj koaliciji donio Hrvoje Burić očito procjenivši da od ujedinjene opozicijske fronte na županijskoj razini nema ništa.
Potvrdilo se tako da su prijetnje rušenjem kvoruma od strane Strenje Linić i Beakovića tek prazna puška. Komadina pored razbijene oporbe može mirno spavati, a već je danas odlukama Skupštine uspio postaviti nekoliko svojih ljudi.

Na dnevnom redu sjednice bio je izbor članova skupštinskih odbora, predstavnika Primorsko-goranske županije u Otočno vijeće, Skupštinu Hrvatske zajednice županija i izbor člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Zračne luke Rijeka.
Na aktualnom satu bilo je riječi o pilot projektu hitne medicinske pomoći, sastanku na temu EPK koji je bio održan s premijerom Plenkovićem, nastavku izgradnje autoputa od Križišća do Žute lokve, putujućem LNG terminalu na Krku, lokalnim porezima odnosno poreznoj reformi, planinarskom Domu na Snježniku i financiranju vertikala u KBC-u.

Također bilo je riječi o sastanku s predstavnicima riječkih klubova i njihovom financiranju koje je spalo na Grad i Županiju. Pročelnik Jurešić je rekao da je posao PGŽ izgradnja sustava i niz strukturnih stvari te da će se nastojati pomoći, ali da nema puno načina da Županija spašava klubove koji su prvenstveno gradski. Zamjenik Boras Mandić nadodao je da je uloga Županije ulaganje u bazu i infrastrukturu da se mladi uopće mogu baviti sportom. “Uvijek smo protiv toga da se proračunski novac koristi za profesionalne klubove, osim za omladinski pogon. PGŽ je prva u Hrvatskoj po ulaganjima u sport, izuzev Grada Zagreba” rekao je Boras Mandić.

Većinom glasova (24 – SDP koalicija + Burić) prihvaćeni su prijedlozi odluka o izboru članova 5 skupštinskih odbora – odbora za proračun i financije, odbora za zdravstvo, odbora za pomorsko dobro i morske luke, odbora za pomorstvo, promet i veze i odbora za sport i tehničku kulturu. Isto tako usvojeni su prijedlozi o izboru predstavnika PGŽ u Otočno vijeće (Goran Petrc), o imenovanju predstavnika PGŽ u Skupštinu Hrvatske zajednice županija (Goran Petrc), izbor člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Zračne luke Rijeka (Ivo Zrilić).(pgz/rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here