Home Vijesti Saveznici Ukrajini obećali 321 tenk, pogledajte raspodjelu po državama

Saveznici Ukrajini obećali 321 tenk, pogledajte raspodjelu po državama

257
0

Ukrajinski veleposlanik u Francuskoj je rekao da je Ukrajini obećana isporuka ukupno 321 tenka. “Brojne zemlje su službeno potvrdile svoj dogovor o isporuci 321 tenka Ukrajini. Uvjeti isporuke se razlikuju od slučaja do slučaja. Potrebna nam je ova pomoć što je prije moguće”, kazao je Vadim Omeljčenko u svom razgovoru za francusku televiziju BFM.

Mnogi stručnjaci smatraju da bi tenkovi mogli biti ključan faktor koji će u proljeće Ukrajincima pomoći da ponovno preuzmu inicijativu na terenu i potisnu Ruse prema njihovim granicama. Ruski rat protiv Ukrajine pokazao je da su spekulacije o kraju ere tenkova ipak bile preuranjene.

Slanje zapadnih tenkova Ukrajini Rusija vidi kao dokaz izravne i rastuće upletenosti SAD-a i Europe u njihov sukob.

Najviše tenkova Ukrajincima je obećala Češka koja bi im trebala poslati 90 modela T-72, slijede Poljska koja šalje tenkove PT-91 i Leoparde, a na trećem mjestu su moćni američki Abramsi koji su se u zaljevskom ratu pokazali neuništivi. U opskrbu Ukrajine tenkovima uključilo se do sada 14 NATO zemalja i Maroko. Pogledajte grafiku:

Previous articleUkrajinski političar putovao u Tajland: Izbacili ga iz stranke Zelenskog
Next articleACI na Boot Düsseldorfu predstavio najveću investiciju u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske – buduću ACI marinu Rijeka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here