Home Biznis Savjeti pri odabiru ljepila za pločice

Savjeti pri odabiru ljepila za pločice

186
0
Promo

Odabirom odgovarajućeg ljepila za pločice možete si osigurati dugotrajnu kvalitetu lijepljenih pločica sa zidnom podlogom.

Ljepilo za pločice sastavni je element pri postavljanju pločica jer služi povezivanju keramike s podlogom za koju je namijenjena. Jedan od glavnih parametara koji vam pomažu pri odabiru odgovarajućeg ljepila za pločice je zapravo vrsta same pločice, tj. njezina namjena. Tako razlikujemo one za unutarnju i vanjsku primjenu, ali i one koje su velikog formata.

            Kako bismo bili sigurni da smo vam prenijeli točne informacije, posavjetovali smo se sa stručnjacima iz tvrtke DRACO koja se i sama bavi proizvodnjom i prodajom vlastitih proizvoda na web shopu dracostore.hr.

Preporuka je da se koristi ljepilo koje jefleksibilno na bazi cementa s mineralnim punilima, duljim otvorenim trajanjem i otpornošću na okomito klizanje. DRACO® BOND 120 izravna je preporuka stručnjaka iz Dracostore.hr. Ovo ljepilo se jednostavno nanosi i obrađuje, ne klizi po okomitim površinama i prianja uz malo skupljanja. Podloga mora biti ravna, mehanički čvrsta i bez labavih komponenti, masti, ulja, prašine i drugih elemenata koji mogu spriječiti prianjanje prilikom nanošenja proizvoda.

Prednosti DRACO® BOND 120 su:

  • lako nanošenje i obrada
  • vrijeme obrade koje iznosi 2,5 – 3 sata
  • odlična prionjivost na većinu podloga (beton, kamen, ciglu, gips)
  • ne klizi na vertikalnim površinama
  • produženo otvoreno vrijeme
  • mogućnost nanosa u sloju debljine do 10 mm
  • vezivanje bez značajnog skupljanja

U nastavku vam donosimo detaljne upute upotrebe DRACO® BOND 120.

            Pomoću nastavka za miješanje bušilice malom brzinom pomiješajte sadržaj vrećice DRACO® BOND 120 sa 6,5 litara vode kako biste dobili homogenu pastu bez grudica. Pričekajte 5 minuta prije ponovnog miješanja. Za potpunu pokrivenost stražnje strane pločice nanesite DRACO® BOND 120 na podlogu pomoću nazubljene lopatice. Pločice se stavljaju na novo ljepilo i čvrsto guraju kako bi se osigurao dobar kontakt s ljepilom. Nanesite ljepilo na poleđinu keramičkih pločica s površinom većom od 900 cm2 (30 cm × 30 cm) kako biste ih postavili.

            Izbor ljepila za pločice, fuge i postupaka polaganja vezan je uz današnje zahtjeve za unutarnje i vanjsko uređenje, od aktualnih pločica velikog formata, prirodnog kamena i mramora, šarenog staklenog mozaika do ultra tankih keramičkih pločica. Odabiru ljepila mora prethoditi odabir vrste pločica, formata i površine.

            Za početak, podloga mora biti mehanički čvrsta, bez labavih komadića, masnoće, ulja, prašine i drugih tvari koje mogu ometati prianjanje pri korištenju ljepila za pločice velikog formata.

            Kada je riječ o pločicama velikog formata, sloj ljepila treba biti debeo oko 2 cm.  Korištenje neodgovarajućeg ljepila, bilo da je riječ o nekvalitetnom proizvodu ili ljepilu čija svojstva ne zadovoljavaju kriterije za vrstu keramike, podloge i položaj ugradnje, uzrokuje oštećenje zgrade, ali i mi se možemo ozlijediti.

            Zaključak ovog članka, kao i cilj je naglasiti koliko je važno izabrati pravo ljepilo za određenu vrstu pločice. Ipak, ono mora biti kvalitetno i sigurni kako bismo znali da je posao koji je obavljen dugoročan, a ne da strepimo hoće li nam slučajno neka pločica otpasti i tako sve poremetiti ili ne daj bože nekoga ozlijediti.

            Ako se i dalje dvoumite i niste sigurni, stručnjaci iz dracostore.hr su vam uvijek na raspolaganju, a svoj upit im možete poslati preko njihove web stranice dracostore.hr.

Previous articlePojeftinilo gorivo!
Next articleVIDEO: Najstrašniji boksački okršaj ikad raspleo se u jezivu priču

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here