Home Vijesti SDP-HDZ rošada: Denonin bratić na čelu ARZ-a!

SDP-HDZ rošada: Denonin bratić na čelu ARZ-a!

196
0

Najveće i najvažnije državne tvrtke – Hrvatska elektroprivreda, Hrvatske željeznice, Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka – Zagreb i Plinacro – dobit će u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Vlade nove uprave i nadzorne odbore.
 Najzanimljiviju upravu imat će tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ). Od izvora bliskog Vladi Večernji list doznaje da će predsjednik uprave postati Željko Denona, inače bratić poznatijeg SDP-ovog saborskog zastupnika Luke Denone. U upravi će mu društvo praviti samo jedan član – sadašnji predsjednik uprave Miro Škrgatić, bivši gradonačelnik Karlovca i član HDZ-a kojega je na čelo uprave ARZ-a 2010. postavila bivša premijerka Kosor! Da stvar bude još zanimljivija, Željko Denona samo će promijeniti ured jer je i dosad bio član uprave ARZ-a i to kao jedini član SDP-a koji je za mandata Jadranke Kosor sjedio u upravi velike državne tvrtke!

Ta rošada, nema sumnje, aktualizirat će stare špekulacije da na određenim razinama postoji “tajni deal” između HDZ-a i SDP-a – spominjalo ga se, naime, i lani u travnju nakon obrnutog presedana – imenovanja SDP-ovca Denone u HDZ-ovu upravu ARZ-a.
– U ARZ-u radim 11 godina i spreman sam voditi tu tvrtku ako mi Vlada pokaže povjerenje. Kada se lani pročulo da sam kandidat za člana uprave, grupa kivnih ljudi odmah je pisala premijerki Kosor zna li ona da sam ja esdepeovac. Kasnije me nazvao ministar Kalmeta, rekao mi da je čuo da sam kvalitetan stručnjak i pitao me bi li pomogao tvrtki i postao član uprave. Znam da će i sada mnogi slične stvari govoriti i o mom danas šefu, a sutra članu uprave Miri Škrgatiću. Pa što ako je hadezeovac? On je vrlo stručan i pošten čovjek – rekao je za Večernji list Željko Denona. 
Spomenuta imenovanja oživotvorit će tako ideju o “šarenim”, višestranačkim upravama u državnim tvrtkama.

Previous articlePadaju maske
Next articleAngelina Jolie donirala sredstva akciji OŠ Milan Brozović iz Kastva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here