Home Najnovije Angelina Jolie donirala sredstva akciji OŠ Milan Brozović iz Kastva

Angelina Jolie donirala sredstva akciji OŠ Milan Brozović iz Kastva

199
0

Forum za slobodu odgoja dobio je od fondacije Jolie-Pitt sredstva za provedbu projekta “Ključ za mir – odgoj za mir”, kojem je glavni cilj promocija obrazovanja za mir te medijacije kao uspješne metode nenasilnog rješavanja sukoba. Projektom se potiče izgradnja kulture demokratske i nenasilne komunikacije prevenstveno među djecom i mladima, ali i u široj lokalnoj zajednici.

U petak 17. veljače, uoči svečane premijere filma U zemlji krvi i meda, predsjednica Foruma za slobodu odgoja Vesna Mihoković Puhovski imala je priliku susresti se i osobno zahvaliti gospođi Jolie na donaciji i pismenoj potpori projektu “Ključ za mir – odgoj za mir” Foruma za slobodu odgoja. Do suradnje Foruma s Jolie – Pitt fondacijom i gospođom Angelinom Jolie došlo je još u listopadu prošle godine kada se Forum za slobodu odgoja uključio u akciju “7 kuna za sigurnu igru!”, koju je pokrenula Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva, a čiji je cilj bilo prikupiti značajniji iznos sredstava koji će se donirati za razminiravanje područja u Hrvatskoj koja su još uvijek zahvaćena minama. Gospođa Angelina Jolie tom prilikom poslala je pismo podrške cijeloj akciji, ali i Forumu za slobodu odgoja te je napomenula kako je obrazovanje za mir izuzetno važno u promicanju stabilnog, demokratskog društva.

Osnovna škola Molan Brozović, Kastav

“Napori Foruma za slobodu odgoja u obrazovanju mladih u nenasilnom rješavanju sukoba od ključne su važnosti za izgradnju trajnog mira”, smatra Jolie. Forum će tijekom ove godine, zahvaljujući donaciji Jolie-Pitt fondacije, organizirati u školama Ličko-senjske i Istarske županije edukacije iz medijacije i nenasilnog rješavanja sukoba, kako bi u svom radu mogli promovirati koncept obrazovanja za mir. Osim toga, bit će organizirane javne tribine o implementaciji mirovnog obrazovanja i medijacije u obrazovni sustav za donosioce odluka u politikama za djecu i mlade na regionalnoj razini. U sklopu projekta bit će izdana i publikacija o aktivnoj ulozi škole u izgradnji mira u lokalnoj zajednici. Publikacija će sadržavati primjere dobre prakse u odgoju i obrazovanju za mir, koji će moći poslužiti svim školama u Republici Hrvatskoj, ali i u regiji.

Previous articleSDP-HDZ rošada: Denonin bratić na čelu ARZ-a!
Next article120 milijuna kuna za novi studentski smještaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here